Snapchat rolt zijn My AI-chatbot uit naar alle 750 miljoen maandelijkse gebruikers

Snapchat rolt zijn My AI-chatbot uit naar alle 750 miljoen maandelijkse gebruikers

Uncategorized

Snapchat heeft zijn My AI-chatbot gratis beschikbaar gemaakt voor alle 750 miljoen van zijn maandelijkse gebruikers. Deze zet komt slechts twee maanden nadat de bot voor het eerst werd geïntroduceerd bij de app’s 3 miljoen betalende abonnees. My AI, aangedreven door OpenAI, is een meer geïntegreerd onderdeel geworden van de functies van Snapchat. Gebruikers kunnen de chatbot toevoegen aan groepsgesprekken door het te vermelden met een ‘@’-symbool, en Snap zal mensen in staat stellen om het uiterlijk en de naam van hun bot aan te passen met een aangepaste Bitmoji-avatar.

Naast deze functies kan My AI nu suggesties geven voor AR-filters voor gebruik in de camera van Snapchat of plaatsen aanbevelen om te bezoeken vanuit het kaarttabblad van de app. Snap is ook van plan om mensen visueel berichten te laten sturen naar de chatbot en gegenereerde reacties te ontvangen. Tijdens de jaarlijkse conferentie van het bedrijf zorgde een foto van tomaten in een tuin ervoor dat My AI reageerde met een gegenereerde afbeelding van gazpacho-soep.

Snap CEO Evan Spiegel ziet generatieve AI-bots als een “geweldige creatieve tool”, en er vinden al meer dan 2 miljoen gesprekken per dag plaats met My AI. Spiegel deelde persoonlijke voorbeelden van het gebruik van My AI om bedtijdverhalen te maken voor zijn kinderen en een verjaardagsroute voor zijn vrouw, Miranda Kerr, te plannen. Hij gelooft dat generatieve AI-bots beter geschikt zijn voor creatieve taken en minder effectief zijn in het terughalen van specifieke informatie.

De samenwerking van Snap met OpenAI wordt door Spiegel omschreven als een “hechte samenwerking” en My AI wordt gezien als een cruciaal onderdeel van de toekomst van Snap. Spiegel weigerde echter om de kosten van het uitvoeren van de chatbot te bespreken en zei dat Snap verrast was over de betaalbaarheid van het bedienen op grote schaal. Hij hield ook zijn lippen stijf over My AI’s mogelijke impact op de advertentieactiviteiten van Snap, maar suggereerde dat het benutten van My AI’s interacties voor ad targeting een kans zou kunnen zijn voor het bedrijf.

Toen My AI voor het eerst werd uitgebracht voor betalende Snapchat Plus-abonnees, gedroeg het zich snel ongepast. Het Center for Humane Technology plaatste voorbeelden van My AI die een 13-jarig meisje coachte over hoe ze de sfeer kon zetten bij het hebben van seks met een 31-jarige. Snap reageerde door meer beveiligingen aan My AI toe te voegen, waaronder het gebruik van de door de gebruiker gerapporteerde leeftijd in Snapchat om te bepalen hoe de bot reageert op prompts.

Ondanks deze problematische interacties merkt Spiegel op dat de meerderheid van de interacties met My AI positief is geweest. “De zaak die ons veel vertrouwen gaf, is dat toen we de manier waarop mensen de service gebruikten volgden, we ontdekten dat 99,5 procent van de My AI-antwoorden overeenkwam met onze communityrichtlijnen”, zegt hij.

Er is een voortdurend debat in de AI-industrie over of bedrijven chatbots moeten vermenschelijken met menselijke persoonlijkheden. Spiegel gelooft dat het vermogen om het uiterlijk en de naam van My AI aan te passen een van de belangrijkste verzoeken was van vroege gebruikers, wat de menselijke wens weerspiegelt om dingen te personaliseren en ze als hun eigen te laten voelen.

Ondanks zorgen over mogelijke schade door generatieve AI, is Spiegel optimistisch over de implementatie en uitrol ervan. “Als ik dit vergelijk met bijna elke andere technologie die in de afgelopen 20 jaar is uitgevonden, zou het moeilijk zijn om er een te noemen waar mensen meer zorgvuldig zijn geweest over de manier waarop het wordt geïmplementeerd en uitgerold”, zegt hij. Met My AI nu beschikbaar voor alle gebruikers, kunnen we in de toekomst meer creatieve toepassingen van de chatbot verwachten.