Capcom brengt uitbreiding Separate Ways uit voor Resident Evil 4 remake

Capcom brengt uitbreiding Separate Ways uit voor Resident Evil 4 remake

Uncategorized

Capcom brengt op 21 september de Separate Ways-uitbreiding uit voor de remake van Resident Evil 4. Tijdens de State of Play op 14 september kondigde Sony ook aan dat op dezelfde dag de Mercenaries-modus een update krijgt met nieuwe speelbare personages.

Separate Ways vertelt het verhaal van Ada Wong parallel aan de gebeurtenissen uit de hoofdgame. Spelers kunnen het verhaal volgen vanuit zowel het gezichtspunt van Ada als dat van Leon. Dit zorgt ervoor dat ‘onbeantwoorde vragen uit het hoofdverhaal worden ingevuld’.

Ada Wong beschikt in Separate Ways, naast de wapens uit de hoofdgame, over een grappling gun die ze kan gebruiken om verschillende locaties te bereiken en vijanden op afstand uit te schakelen. Ook zullen de personages Luis Serra en Albert Wesker hun opwachting maken.

Vanaf 21 september zijn Ada en antagonist Albert Wesker speelbaar in de Mercenaries-modus. Deze gratis dlc is beschikbaar voor alle spelers van Resident Evil 4. Daarnaast heeft Sony aangekondigd dat er ‘deze winter’ een VR-modus van de RE4-remake zal worden uitgebracht voor de PlayStation VR2-headset. Deze modus is ook gratis voor spelers die de hoofdgame bezitten.

Resident Evil 4 is beschikbaar op de PS4, PS5, Xbox Series X/S en pc.