Scholen en universiteiten hebben moeite met het beheer van chatbot-gebruik onder studenten

Uncategorized

De opkomst van chatbots zoals ChatGPT heeft zowel opwinding als bezorgdheid in de onderwijssector teweeggebracht. Hoewel deze door AI aangedreven tools het potentieel hebben om studenten te helpen leren en opdrachten af te ronden, is er ook de angst dat ze zullen worden gebruikt om onorigineel werk te produceren, wat leidt tot plagiaat en academische oneerlijkheid.

Als reactie op deze zorgen hebben veel schoolbesturen in de VS en daarbuiten het gebruik van chatbots op hun netwerken en apparaten verboden. Universiteiten hebben ook moeite met het beheren van generatieve AI-technologie, die studenten kunnen gebruiken om papers te schrijven of examenantwoorden te genereren.

“Ze zijn tot op zekere hoogte nog in shock”, zegt Tony Sheehan, een vicepresident en hogeronderwijsanalist bij Gartner. “De snelle consumentenadoptie van dit product heeft iedereen verrast, en natuurlijk [dat omvat] de onderwijssector omdat het gaat om het genereren van creatieve inhoud – of dat nu een essay is, code, of afbeeldingen, wat dan ook.”

Verschillende toonaangevende universiteiten in het Verenigd Koninkrijk, waaronder Imperial College London en de Universiteit van Cambridge, hebben studenten gewaarschuwd dat het gebruik van ChatGPT voor werk en beoordelingen kan leiden tot plagiaat “en een vorm van bedrog is”.

Om het probleem aan te pakken, gebruiken scholen anti-plagiaat tools van bedrijven zoals Grammarly en EasyBib die studentenwerk kunnen vergelijken met miljarden webpagina’s en academische databases en kunnen controleren op duplicatie. De dilemma blijft echter bestaan ​​dat als studenten uiteindelijk werk plagiaat plegen, ze nog steeds online tools kunnen gebruiken om essays of andere documenten te herschrijven. En naarmate generatieve AI-technologie zich verder ontwikkelt, wordt de inhoud die het creëert minder detecteerbaar als onorigineel.

“Natuurlijk is het andere wat studenten zullen doen, [chatbot gegenereerde inhoud] gebruiken als eerste versie”, zegt Sheehan. “Ik heb gewoon wat ideeën nodig, geef me er wat. Geweldig! Nu ga ik gewoon verder onderzoeken en er meer aan toevoegen, onderzoek en referenties toevoegen en het wordt bijna onmogelijk om dat te detecteren. Veel instellingen zeggen: misschien is dit iets wat we studenten moeten aanmoedigen om te doen.”

Ondanks zorgen over academische integriteit hebben studenten sterke gevoelens over de nuttigheid van generatieve AI-technologieën, en of een school hun gebruik toestaat, lijkt hun beslissing om daar te studeren te bepalen. In een enquête die is vrijgegeven door de hogeronderwijszoekservice College Rover, gaf bijna vier op de tien studenten aan dat ze niet geïnteresseerd zijn in het bijwonen van een hogeschool of universiteit die chatbots zoals ChatGPT verbiedt.

Onderwijsdeskundigen verkennen nu manieren om chatbots te integreren in het beoordelingsproces en het kennisontwikkelingsproces van studenten. Ze overwegen ook om chatbots te gebruiken om studenten aan te moedigen na te denken over de implicaties van AI-technologie in de toekomst en om te reflecteren op de ervaring en de kwaliteit van de output.

De opkomst van chatbots zoals ChatGPT heeft een historisch moment teweeggebracht, en onderwijzers geloven dat ze studenten moeten voorbereiden om met AI-bronnen te werken in plaats van te proberen het gebruik ervan af te sluiten. “We moeten onze studenten leren hoe ze de AI met hen kunnen laten denken, niet voor hen. Dit is het belangrijkste doel: als we dat niet bereiken, wordt de AI hun concurrent”, zei dr. Boris Steipe, een emeritus hoogleraar aan de afdeling Biochemie van de Universiteit van Toronto.

De uitdaging voor onderwijzers is om een balans te vinden tussen de voordelen en risico’s van het gebruik van chatbots in het onderwijs. Naarmate AI-technologie blijft evolueren, moet de onderwijssector zich aanpassen en evolueren om ervoor te zorgen dat studenten klaar zijn voor de toekomst.