SAP gaat OpenAI’s ChatGPT opnemen in zijn producten

Uncategorized

De Duitse softwaremaker voor bedrijven, SAP, heeft zijn omzet voor het eerste kwartaal van €7,44 miljard ($8,2 miljard) aangekondigd, wat de verwachtingen van analisten overtreft, voornamelijk gedreven door groei in zijn cloud business. De cloud-omzet van het bedrijf, die een belangrijk onderdeel van zijn business vormt, steeg met 24% YoY, waardoor de totale omzet van het bedrijf met 10% steeg.

SAP’s Chief Executive Officer, Christian Klein, verklaarde dat het bedrijf op zoek is naar manieren om AI-technologieën zoals generatieve AI in zijn producten te integreren. Ondanks de eerdere eliminatie van 3.000 banen dit jaar om kosten te besparen, zoekt het bedrijf nog steeds naar manieren om zijn productlijn uit te breiden en de efficiëntie te verhogen. SAP is ook van plan om OpenAI’s ChatGPT op te nemen in zijn producten om klanten mensachtige antwoorden op vragen te bieden.

SAP heeft samengewerkt met een interne commissie, bestaande uit klanten, onderzoekers en analisten, om zijn AI-gebruikscases te beoordelen op biases en potentieel misbruik van de technologie. Het bedrijf heeft zijn inzet voor het ethisch en verantwoord gebruik van AI aangetoond, wat een essentieel aspect is van de adoptie van AI, vooral in sterk gereguleerde sectoren zoals financiën en gezondheidszorg.

Hoewel de Q1-omzetresultaten van SAP indrukwekkend waren, heeft het bedrijf zijn outlook voor het jaar verlaagd vanwege de recente verkoop van zijn dochteronderneming Qualtrics. SAP voorziet geen verdere herstructureringen voor het jaar en verwacht ondanks de verkoop van Qualtrics zijn huidige richtlijnen te handhaven, aldus Jefferies-analisten. SAP verwacht nu een non-IFRS operationele winst in het bereik van €8,6-8,9 miljard, een daling van €200 miljoen ten opzichte van eerder. De cloud-omzetverwachting is ook met €1,3 miljard verlaagd en wordt verwacht tussen de €14 en 14,4 miljard te liggen.

Het bedrijf blijft optimistisch over zijn langetermijnvooruitzichten, omdat het blijft werken aan innovatieve oplossingen om aan de behoeften van klanten te voldoen. De samenwerking van SAP met OpenAI’s ChatGPT is een uitstekend voorbeeld van het engagement van het bedrijf om opkomende technologieën te benutten om groei te stimuleren en de klantervaring te verbeteren.

Concluderend waren de Q1-omzetresultaten van SAP indrukwekkend, ondanks de uitdagende economische omgeving. De focus van het bedrijf op innovatie en ethische adoptie van AI heeft het gepositioneerd als een belangrijke speler op de markt voor bedrijfssoftware. Hoewel de recente verkoop van Qualtrics invloed heeft gehad op de outlook van het bedrijf voor het jaar, blijft SAP optimistisch over zijn langetermijnvooruitzichten.