Belangrijke update: Samsung stopt met beveiligingsupdates voor de Galaxy Fold uit 2019

Belangrijke update: Samsung stopt met beveiligingsupdates voor de Galaxy Fold uit 2019

Uncategorized

Samsung heeft onlangs aangekondigd dat het niet langer regelmatige beveiligingsupdates zal uitbrengen voor de Galaxy Fold, het eerste vouwbare toestel dat in 2019 op de markt kwam. Dit nieuws komt als een verrassing voor veel gebruikers, aangezien de Galaxy Fold tot voor kort nog op de lijst stond van ondersteunde smartphones.

Hoewel de Galaxy Fold al enkele jaren oud is, beloofde Samsung destijds drie jaar updates voor dit toestel. Echter, met de opkomst van nieuwere modellen zoals de Galaxy Z Flip uit 2020, heeft Samsung besloten om zich te concentreren op de ondersteuning van zijn nieuwere vouwbare telefoons.

Gelukkig zullen gebruikers van de Galaxy Z Flip nog wel kunnen genieten van regelmatige beveiligingsupdates. Samsung heeft recentelijk aangekondigd dat het sinds de release van de Z Fold3 vijf jaar updates en vier OS-upgrades zal garanderen voor al zijn telefoons.

Deze strategische verschuiving van Samsung laat zien dat het bedrijf zich blijft inzetten voor het leveren van hoogwaardige en veilige toestellen aan zijn klanten. Hoewel het jammer is dat oudere modellen niet langer worden ondersteund, is het begrijpelijk dat Samsung zich concentreert op het continu verbeteren van zijn nieuwere modellen.

Veelgestelde vragen (FAQ):

1. Wat betekent ‘beveiligingsupdates’?
Beveiligingsupdates zijn software-updates die fabrikanten zoals Samsung uitbrengen om kwetsbaarheden en potentiële beveiligingsrisico’s in hun toestellen op te lossen. Door regelmatige beveiligingsupdates te installeren, blijven gebruikers beschermd tegen nieuwe beveiligingsbedreigingen.

2. Hoe lang krijgen gebruikers van oudere Samsung-toestellen nog updates?
De duur van de updates kan verschillen per toestel. Samsung belooft echter vijf jaar beveiligingsupdates en vier OS-upgrades voor zijn nieuwere telefoons, zoals de Z Fold3. Voor oudere modellen kan de ondersteuning beperkter zijn.