Samsung kondigt lancering Galaxy S24-smartphones aan tijdens nieuw Unpacked-event in januari

Samsung kondigt lancering Galaxy S24-smartphones aan tijdens nieuw Unpacked-event in januari

Uncategorized

Samsung heeft officieel aangekondigd dat het zijn nieuwe Unpacked-event zal houden op 17 januari, waarop de langverwachte Galaxy S24-smartphones zullen worden gepresenteerd. Wat het evenement opvallend maakt, is dat het voor het eerst zal plaatsvinden in San Jose, Californië, in de buurt van de hoofdkantoren van Google en Apple. Dit is geen toeval, want Samsung richt zich met de Galaxy S24 op de belangrijkste technologische trend in Silicon Valley: kunstmatige intelligentie.

De nieuwe Galaxy S24 zal worden uitgerust met verschillende geavanceerde AI-functies. Een van deze functies is het live vertalen van telefoongesprekken, waarvan Samsung vorige week al een voorproefje heeft gegeven. Bovendien zullen sommige AI-functies lokaal op de telefoon zelf worden uitgevoerd in plaats van in de cloud.

Een opvallend kenmerk van de Galaxy S24 Ultra is de behuizing van titanium, vergelijkbaar met de iPhone 15 Pro’s. Daarnaast zal de S24 beschikken over de nieuwe mobiele cameratechnologie Zoom Anyplace, waarmee gebruikers moeiteloos kunnen in- en uitzoomen tijdens het filmen. Ook zullen de nieuwe Samsung-telefoons een satellietfunctie krijgen, waardoor gebruikers overal toegang hebben tot hulpdiensten.

De prijzen van de Galaxy S24-modellen zullen naar verwachting hetzelfde zijn als bij de introductie van de voorgaande S23-serie. Dit betekent dat de S24 verkrijgbaar zal zijn vanaf 949 euro, de S24+ vanaf 1199 euro en de S24 Ultra vanaf 1399 euro. Er is de afgelopen weken al veel informatie uitgelekt over de nieuwe Galaxy S24-telefoons.

Tijdens het Unpacked-event zou Samsung ook een nieuwe wearable kunnen aankondigen. Hierbij kan gedacht worden aan de gelekte fitnesstracker Galaxy Fit 3, waarvan het ontwerp verdacht veel lijkt op dat van de Apple Watch.

Na de lancering van de Galaxy S24-smartphones in januari kunnen we meestal een nieuwe serie vouwtelefoons verwachten in de zomer. De Galaxy Z Fold 6 en Flip 6 worden naar verwachting gelanceerd in augustus. Al met al belooft Samsung een spannend jaar te worden op het gebied van nieuwe technologische innovaties en geavanceerde smartphones.

FAQ:

Wanneer zal het Unpacked-event plaatsvinden?

Het Unpacked-event zal plaatsvinden op 17 januari.

Wat maakt de locatie van het event opvallend?

Het evenement zal voor het eerst plaatsvinden in San Jose, Californië, in de buurt van de hoofdkantoren van Google en Apple.

Wat is de belangrijkste technologische focus van de Galaxy S24?

De Galaxy S24 richt zich op kunstmatige intelligentie en zal worden uitgerust met meerdere geavanceerde AI-functies.

Welke nieuwe functies zal de Galaxy S24 hebben?

Enkele nieuwe functies van de Galaxy S24 zijn onder andere het live vertalen van telefoongesprekken en de mogelijkheid om bepaalde AI-functies lokaal op de telefoon zelf uit te voeren.

Hoeveel zullen de Galaxy S24-modellen kosten?

De prijzen van de Galaxy S24-modellen zullen vergelijkbaar zijn met die van de voorgaande S23-serie, met prijzen variërend van 949 euro tot 1399 euro.

Zal er nog een nieuwe wearable worden aangekondigd tijdens het event?

Er wordt gespeculeerd dat Samsung mogelijk ook een nieuwe fitnesstracker genaamd Galaxy Fit 3 zal aankondigen, met een ontwerp dat lijkt op dat van de Apple Watch.

Wat kunnen we verwachten na de lancering van de Galaxy S24-smartphones?

Na de lancering van de Galaxy S24 zal naar verwachting tegen de zomer een nieuwe serie vouwtelefoons, waaronder de Galaxy Z Fold 6 en Flip 6, worden gelanceerd.