Samsung start met uitrol Android 14 bèta voor Galaxy S22-serie

Samsung start met uitrol Android 14 bèta voor Galaxy S22-serie

Uncategorized

Samsung is begonnen met het uitrollen van de eerste bètaversie van Android 14 voor de Galaxy S22-serie. Op dit moment is de testversie alleen beschikbaar in Zuid-Korea. Ongeveer een maand geleden kreeg de Samsung Galaxy S23-serie al dezelfde testversie. Niet lang daarna volgden ook de Galaxy A34 en Galaxy A54. Het blijft echter onduidelijk wanneer oudere Galaxy S-modellen de bètaversie zullen ontvangen.

Vandaag voegt de Galaxy S22-serie zich bij het testprogramma voor de nieuwe Android-versie en One UI 6.0-schil. Alle Galaxy S22-modellen doen mee in deze nieuwe testfase, namelijk de Galaxy S22, Galaxy S22+ en Galaxy S22 Ultra.

De update die wordt uitgerold heeft een grootte van 3 GB en bevat naast de bètaversie van de nieuwe Android-versie ook de beveiligingspatches van september. Helaas is de bètaversie voorlopig alleen beschikbaar voor Zuid-Koreaanse gebruikers. Er wordt echter verwacht dat Samsung later de One UI-bètaversie ook elders beschikbaar zal stellen.

Het is jammer dat België en Nederland momenteel niet in aanmerking komen voor de testversie. Samsung brengt testversies alleen uit in grote Europese markten zoals Duitsland, Frankrijk en Spanje. Het is echter mogelijk dat het niet lang zal duren voordat Samsung begint met de stabiele uitrol van de Android 14-update. In de afgelopen jaren kregen de meeste high-end modellen de nieuwe Android-versie voor het einde van het jaar.

One UI 6.0, gebaseerd op Android 14, bevat verschillende nieuwe functies en aanpassingen. Zo zijn er bijvoorbeeld vernieuwde snelle instellingen met grotere knoppen voor wifi en bluetooth. Daarnaast biedt Samsung nu meerdere soorten vergrendelschermen en heeft de One UI-laag een nieuw lettertype. Tot slot is ook de bedieningswidget van de mediaspeler gewijzigd.