Roblox onthult zijn plan voor door gebruikers gegenereerde inhoud en AI-generatie

Uncategorized

Het online gamingplatform Roblox is van plan creatie op zijn platform opnieuw te definiëren door gebruik te maken van generatieve kunstmatige intelligentie (AI). De CTO van Roblox, Dan Sturman, schreef in een blogpost dat het bedrijf de toepassing van generatieve AI evalueert om het voor makers gemakkelijker te maken om games te ontwerpen, waardoor het voor elke Roblox-gebruiker mogelijk wordt om een maker te zijn.


Een Roblox-ervaring bestaat momenteel uit een verscheidenheid aan 3D-objecten die qua gedrag aan elkaar gerelateerd zijn met behulp van Lua-scripting en ondersteund door een wereldwijde physics-engine. Toch kunnen gespecialiseerde generatieve AI-tools de creatieve productiviteit verhogen, nieuwkomers helpen en de behoefte aan technische expertise wegnemen als het gaat om het realiseren van ideeën. Gebruikers kunnen origineel materiaal produceren vanuit een andere ervaring, zoals een nieuwe avatar, shirt, hoed, huis of misschien een hele ervaring, met behulp van generatieve AI-technologieën.


Roblox maakt al lang gebruik van generatieve kunstmatige intelligentie. Volgens Sturman heeft het bedrijf al geleerd hoe Roblox-makers deze technologie gebruiken. Deze commerciële AI-systemen zijn echter niet gekoppeld aan het platform en creëren daarom vaak geen “Roblox-ready” output, wat veel extra werk van een ontwerper vereist. Het bedrijf ziet de creatie van Roblox-specifieke generatieve AI-tools en API’s als een enorme kans.


De generatieve AI ontdekt de onderliggende patronen en structuren van de gegevens en creëert onder andere ongehoorde beelden, audio, tekst, code en 3D-modellen. Roblox is van mening dat de introductie van generatieve AI-benaderingen een kans biedt om de creatie op het platform te transformeren, zowel door Roblox Studio te verbeteren om de productie merkbaar sneller en eenvoudiger te maken, als door het voor elke Roblox-gebruiker mogelijk te maken een maker te zijn.


Een platform genaamd Roblox Studio biedt end-to-end tools, services en ondersteuning om artiesten te helpen bij het creëren van de meest meeslepende 3D-ervaringen. Creators hebben de mogelijkheid om hun ervaringen op te bouwen met behulp van vooraf gebouwde en gratis tools, ze meteen op alle populaire platforms te plaatsen en elke dag tot 58,8 miljoen mensen over de hele wereld te bereiken.
Maar generatieve AI-ondersteunde mediaconvergentie zal ontwerpers in staat stellen geïntegreerde 3D-dingen te produceren met voorgeprogrammeerde activiteit. Terwijl het bedrijf probeert 3D-modellen te bouwen met een animatie-installatie, gebeurtenishandlers en fysieke attributen, stuit het op speciale technische obstakels.


Roblox blijft zich inzetten voor het creëren van een platform dat alle gebruikers in staat stelt om makers te zijn, niet alleen degenen die bekend zijn met Roblox Studio en andere tools voor het maken van 3D-content. Het bedrijf voorspelt dat veel Roblox-ervaringen zullen evolueren naar creatieve omgevingen waar gebruikers hun t-shirts, hoeden, volledige avatars, huizen en zelfs hele ervaringen kunnen ontwerpen.


Onze visie vereist een set tools die veel gemakkelijker te gebruiken is door de gemiddelde gebruiker dan alles wat op dit moment in welke omgeving dan ook aanwezig is. Elk van de 58,8 miljoen dagelijkse gebruikers zal in staat zijn om originele inhoud te produceren die op het hele platform kan worden gedeeld dankzij generatieve AI-tools die kunnen helpen de productie voor gebruikers eenvoudig en natuurlijk te maken en onmiddellijk in ervaringen te integreren.