Roblox komt met videochatfunctie Connect en PlayStation-versie

Roblox komt met videochatfunctie Connect en PlayStation-versie

Uncategorized

Roblox heeft aangekondigd dat het later dit jaar Connect zal uitbrengen, een videochatfunctie waarmee gebruikers via hun smartphonecamera hun gezichtsuitdrukkingen kunnen laten zien op hun avatar. Het bedrijf is ook van plan om in oktober een PlayStation-versie van het sociale platform uit te brengen.

Connect lijkt op dit moment alleen te werken met twee personen en is compatibel met laptops en smartphones. Bij Connect worden de twee gesprekspartners in beeld gebracht, of verschijnt de gebelde persoon in volledig scherm. De chatfunctie maakt gebruik van de camera om de gezichtsuitdrukkingen van de beller te scannen en deze via motioncapturesoftware weer te geven op de avatar. Connect kan ook andere lichaamstaal van de gebruiker overbrengen.

Met Connect wil Roblox nieuwe mogelijkheden bieden op het gebied van communicatie. Het platform brengt Connect open source uit, zodat andere creators van het platform met de software kunnen experimenteren en andere vormen van communicatie kunnen ontwikkelen.

Naast de motioncapturechat heeft Roblox ook aangekondigd dat het platform vanaf oktober beschikbaar zal zijn op PlayStation 4- en 5-consoles. De dienst was al beschikbaar op Xbox Series-consoles, Xbox One, pc, iOS en Android. Er is ook een bètaversie voor de Meta Quest-VR-bril, die later dit jaar breder beschikbaar zal zijn.

Roblox is een platform waar gebruikers zelf games of sociale ervaringen kunnen creëren en gebruik kunnen maken van de content van anderen. Op Roblox lopen gebruikers rond als hun eigen avatar. Het platform biedt spelers veel vrijheid om te bepalen hoe hun avatars eruitzien, waardoor er zeer realistische avatars kunnen zijn, maar ook ruimtewezens, dieren of avatars die bestaan uit blokken.

Het bedrijf heeft onlangs nieuwe api’s aangekondigd om gebruikers meer vrijheid te geven bij het maken van avatars, en in de toekomst wil het met behulp van machine learning meer realistische bewegingen mogelijk maken. Dankzij generatieve AI wil Roblox het ook gemakkelijker maken voor gebruikers om nieuwe content te creëren.