Roblox nu beschikbaar op PlayStation 4 en 5

Roblox nu beschikbaar op PlayStation 4 en 5

Uncategorized

Roblox, een sociale gamecreatieplatform, zal op 10 oktober beschikbaar zijn op zowel de PlayStation 4- als de PlayStation 5-consoles. Het platform was al beschikbaar op smartphones en Xbox-consoles en ondersteunt crossplatform spelen.

Sony heeft tijdens de State of Play op 14 september de exacte releasedatum bekendgemaakt. Roblox is al speelbaar op de Xbox Series X en S, Xbox One, pc en iOS- en Android-apparaten. Een bètaversie is ook uitgebracht voor de Meta Quest, terwijl de bredere release voor de Meta VR-brillen binnenkort volgt.

Met meer dan 65 miljoen actieve dagelijkse gebruikers biedt Roblox gebruikers de mogelijkheid om sociale ervaringen en games te creëren die door anderen kunnen worden gebruikt. Het platform heeft zijn eigen valuta, genaamd Robux, waarmee gebruikers kleding en accessoires kunnen kopen.

Roblox heeft veel populariteit verworven en wordt gezien als een van de projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van het metaverse. Dit is een virtuele ruimte waarin gebruikers kunnen communiceren en deelnemen aan diverse activiteiten.

Met de komst van Roblox naar de PlayStation-consoles wordt het platform toegankelijker voor een grotere groep spelers. Dit zal ongetwijfeld bijdragen aan de groei en het bereik van Roblox binnen de gamewereld.