Mortal Kombat 1 Review: Een Nieuwe Start voor een Legendarische Franchise

Mortal Kombat 1 Review: Een Nieuwe Start voor een Legendarische Franchise

Uncategorized

Wanneer een legendarische franchise zoals Mortal Kombat al ruim 30 jaar meedraait, raakt de bedenker van de serie wel eens door zijn ideeën heen. Een stap die veel ontwikkelaars op zulke momenten zetten, is een reboot. Mortal Kombat 1 is zo’n reboot die goed uitpakt.

Het verhaal van Mortal Kombat 1 is zowel een reboot als een vervolg. Het begint met een jonge Raiden en Kung Lao die op zoek zijn naar de beste vechters van Earthrealm om het op te nemen tegen de vechters van Outworld in het Mortal Kombat-toernooi. Het plot neemt een wending waar het heden en het verleden elkaar kruisen, wat het verhaal diepgang geeft met plottwists en verrassingen.

De gameplay van Mortal Kombat 1 is wat trager dan die van Mortal Kombat 11, waardoor het wat terugkeert naar de roots van de franchise. Button mashen is nog steeds effectief in Mortal Kombat 1, maar het is raadzaam om de combo’s van jouw favoriete personage te leren. Online spelen is ook goed mogelijk dankzij de rollback netcode en de goede performance.

Het roster van Mortal Kombat 1 is wat beperkt met 22 vechters, maar bevat wel veel bekende figuren uit eerdere delen, zoals Reptile, Smoke en Nitara. Helaas zijn personages zoals Kano en Sonya Blade niet speelbaar. Elk personage heeft unieke aanvallen en movesets, evenals de mogelijkheid om twee fatalities te leren.

Er zijn ook Kameo’s geïntroduceerd, een soort tweede vechter die je kunt oproepen tijdens gevechten. Hoewel het leuk is om met deze Kameo’s te experimenteren, is het jammer dat bekende figuren zoals Kano en Sonya Blade niet speelbaar zijn.

In Mortal Kombat 1 is er een store waar je cosmetische items kunt kopen met Dragon Krystals, de premium currency van de game. Daarnaast zijn er seizoensgebonden items verkrijgbaar en kun je Easy Fatalities activeren voor een kleine hoeveelheid Dragon Krystals. Andere items zijn verkrijgbaar via Koins, die je verdient door verschillende activiteiten in het spel te voltooien.

Al met al is Mortal Kombat 1 een geslaagde reboot van de franchise. De trage gameplay brengt de franchise terug naar zijn roots, het verhaal is goed verzorgd en het roster bevat bekende en geliefde personages. De toevoeging van Kameo’s voegt wat nieuws toe aan het vechtsysteem, hoewel het jammer is dat bepaalde personages niet speelbaar zijn. De in-game store biedt verschillende cosmetische items, maar er zijn ook microtransacties aanwezig.