EA Sports WRC: Een frisse kijk op rallygames

EA Sports WRC: Een frisse kijk op rallygames

Uncategorized

EA Sports WRC is een nieuwe toevoeging aan de rallygame serie, en het heeft even geduurd voordat ik verliefd werd op deze versie. In tegenstelling tot de Dirt Rally games, die bekend staan om hun realistische gameplay, biedt WRC ’23’ een andere ervaring. Als liefhebber van rallygames kan ik echter wel zeggen dat WRC ’23’ mij heeft weten te overtuigen.

Het Britse Codemasters heeft altijd zonder de licentie van het wereldkampioenschap moeten werken. Daarentegen heeft het Franse Kylotonn met de WRC-licentie mooie dingen kunnen creëren, zoals WRC 8. Nu brengt EA Sports ons EA Sports WRC. Is dit de opvolger van Dirt Rally 2.0 met een WRC-licentie? Ik was benieuwd naar wat deze nieuwe toevoeging zou bieden.

Inmiddels kan ik zeggen dat EA Sports goede bedoelingen heeft met deze rallygame. De prijs is aantrekkelijk en er zijn geen verborgen kosten. Bij aanschaf van de game krijg je direct toegang tot ongeveer 80 unieke rallywagens en circa 600 kilometers aan unieke parcoursen verdeeld over 17 landen. Een flinke upgrade ten opzichte van Dirt Rally 2.0 bij de release.

EA Sports WRC maakt gebruik van de Unreal Engine en heeft de physics van Dirt Rally 2.0 succesvol overgebracht. De mate van grip in deze game is indrukwekkend, maar verschilt wel van de eerdere versie. De auto’s voelen lichtvoetiger en beweeglijker aan. Dit heeft ook geleid tot aanpassingen in de proeven, die smaller en kronkeliger zijn dan voorheen.

De ontwikkelaars hebben ook het schademodel aangepast, waardoor schade minder vaak voorkomt. Dit is gedaan om de game toegankelijker te maken, gezien de langere rallyweekenden en proeven. Het uitrijden van een proef is hierdoor makkelijker geworden.

Om een goed tempo te kunnen rijden, zijn de pacenotes onmisbaar. Ze helpen je bij het navigeren door de proeven en zorgen voor de juiste snelheid.

Kortom, EA Sports WRC biedt een verfrissende kijk op rallygames. Het is wellicht anders dan de eerdere Dirt Rally games, maar het weet zeker zijn eigen charme te hebben. Met de uitgebreide selectie aan auto’s en parcoursen valt er genoeg te ontdekken en ervaren. Dus stap in de auto en ervaar de spanning en sensatie van het rallyrijden!