Xbox Series-vernieuwing en nieuwe universele controller gepland volgens gelekte documenten

Xbox Series-vernieuwing en nieuwe universele controller gepland volgens gelekte documenten

Uncategorized

De Federal Trade Commission (FTC) heeft een nieuw document vrijgegeven met afbeeldingen van de vermeende roadmap voor een Xbox Series-vernieuwing die gepland staat voor de herfst van 2024. Daarnaast werkt Xbox naar verluidt aan een nieuwe universele Xbox-controller die gepland staat voor mei 2024.

Uit documenten van de Roadmap 2030-presentatie blijkt dat de vernieuwde Series X en S momenteel de codenamen Ellewood en Brooklin hebben. Deze bestanden lijken per ongeluk met de tekstdocumenten gepubliceerd te zijn. De nieuwe consoles zijn respectievelijk bedoeld voor 4k- en 1440p-gaming en hebben ongeveer dezelfde rekenkracht in teraflops als hun voorgangers. Ze zullen het Xbox Wireless 2-protocol, Bluetooth 5.2 en Wi-Fi 6E ondersteunen. Daarnaast krijgt de Series X-refresh een USB-C-poort en wordt geleverd zonder schijfstation.

Volgens de afbeeldingen zal Xbox de “midgeneratierefresh” aankondigen tijdens een Xbox-evenement in juni 2024. De 1TB-versie van de Ellewood-Series S zal eind augustus 2024 op de markt komen voor dezelfde prijs als de oorspronkelijke Series S: €300. De 2TB-versie van de Brooklin-Series X zal eind oktober 2024 uitgebracht worden voor dezelfde prijs als voorheen: €500. Op basis van een afbeelding lijkt deze console dezelfde donkere kleur te hebben als de oorspronkelijke Series X, maar zal een cilindervormige behuizing hebben.

Daarnaast blijkt uit de documenten dat Xbox werkt aan de Xbox Universal Controller met de codenaam Sebile. Deze controller zal het nieuwe Xbox Wireless 2-protocol en Bluetooth 5.2 ondersteunen. Xbox lijkt ook gebruik te willen maken van haptische feedback, maar het is niet duidelijk of dit drukgevoelige feedback op de knoppen betreft, of een reguliere trilmotor. De nieuwe Xbox-consoles zullen standaard geleverd worden met deze controller. De accu van de controller is verwijderbaar en de thumbsticks zijn modulair.

Volgens de presentatie zal toekomstige Xbox-consoles na de vernieuwing voorzien worden van een nieuwe processor. Het is nog niet bekend of Xbox kiest voor een Arm64- of AMD64-CPU. Wat betreft de grafische processor zal het bedrijf opnieuw samenwerken met AMD en lijkt het gebaseerd te zijn op Navi 5. De details hierover zijn echter niet duidelijk.