Qualcomm onthult Snapdragon 7s Gen 2-soc voor Redmi Note 13 Pro

Qualcomm onthult Snapdragon 7s Gen 2-soc voor Redmi Note 13 Pro

Uncategorized

Qualcomm heeft officieel de Snapdragon 7s Gen 2-soc onthuld, die gebruikt zal worden in de aankomende Redmi Note 13 Pro-budgetsmartphone in China. Op basis van de specificaties die zijn vrijgegeven, lijkt deze chipset de zwakste iteratie te zijn van de Snapdragon 7-serie tot nu toe. De prestaties van de 7s Gen 2 benaderen echter wel die van de Snapdragon 7 Gen 1, in vergelijking met de eerder uitgebrachte Snapdragon 7 Plus Gen 2.

De specificaties van de chipset zijn nog niet volledig bekendgemaakt, maar we weten wel dat het een 4nm-soc is met acht cpu-cores, verdeeld over prestatie- en efficiëntiekernen. Dit is hetzelfde aantal cores als de 7 Gen 1, maar minder dan de Plus Gen 2. De maximale kloksnelheid bedraagt 2,4 GHz. Er is nog geen informatie beschikbaar over de gpu.

Net als andere Snapdragon 7-chips wordt de 7s Gen 2 geleverd met een X62-modem, maar deze is iets langzamer. Ook maakt de soc gebruik van bluetooth 5.2 (in plaats van 5.3 bij de Plus Gen 2) en de oudere QuickCharge 4+-oplaadtechnologie. De cameramogelijkheden zijn ook enigszins beperkt; de chip ondersteunt bijvoorbeeld maximaal 48 megapixel voor een enkele camera-opstelling, 32+16MP voor een dualcamera-opstelling en 16+16+16MP voor een triplecamera-opstelling. Naast de Redmi Note 13 Pro zijn er geen andere telefoons bekend die deze chipset zullen gebruiken.

Specificaties Snapdragon 7s Gen 2:
– Cpu: 4 prestatiekernen en 4 efficiëntiekernen
– Modem: Snapdragon X62 5G/LTE met een downloadsnelheid van 2,9 Gbps
– Bluetooth: 5.2
– QuickCharge: 4+
– Camera’s: maximaal 48MP voor een enkele camera-opstelling

Bron: Qualcomm