Qualcomm onthult nieuwe Snapdragon 7 Gen 3-soc voor midrange smartphones

Qualcomm onthult nieuwe Snapdragon 7 Gen 3-soc voor midrange smartphones

Uncategorized

Qualcomm heeft zojuist de nieuwste toevoeging aan zijn Snapdragon-soc-reeks aangekondigd. De Snapdragon 7 Gen 3 is speciaal ontworpen voor midrange smartphones en legt een grotere nadruk op AI-toepassingen. Honor en vivo zijn de eerste smartphonefabrikanten die deze soc zullen gaan gebruiken.

De focus van de Snapdragon 7 Gen 3 ligt op AI (Artificial Intelligence). Met behulp van geavanceerde technologieën en algoritmes stelt deze soc gebruikers in staat om AI-gestuurde functies en applicaties te ervaren. Dit opent de deur naar een breed scala aan nieuwe mogelijkheden, variërend van beeldherkenning tot spraakbesturing.

Wat betreft de specificaties is de Snapdragon 7 Gen 3 op 4nm geproduceerd, wat zorgt voor een efficiëntere werking en verbeterde prestaties. De CPU is samengesteld uit een 2,63 GHz prestatiecore, drie 2,4 GHz-cores en vier energiezuinige kernen met een kloksnelheid van 1,8 GHz. De eigen Adreno-GPU van Qualcomm levert betere grafische prestaties, met een toename van 50 procent ten opzichte van zijn voorganger.

Een andere opmerkelijke verbetering van de Snapdragon 7 Gen 3 is het vernieuwde X63 5G-modem. Dit modem biedt een maximale downloadsnelheid van 5Gb/s via 5G, een verbetering ten opzichte van de vorige generatie. Bovendien behoudt de soc dezelfde Wi-Fi 6E-ondersteuning, waardoor een snelle wifisnelheid van 2,9 Gb/s mogelijk blijft.

Wat de AI-prestaties betreft, heeft Qualcomm aanzienlijke verbeteringen aangebracht. De nieuwe neural processing unit, bekend als Hexagon, is nu 60 procent sneller per watt dan zijn voorganger, wat zorgt voor een efficiëntere AI-verwerking.

Al met al belooft de Snapdragon 7 Gen 3 een indrukwekkende prestatieverbetering ten opzichte van de voorgaande generatie. Met zijn focus op AI-toepassingen en verbeterde specificaties levert deze soc een krachtige en veelzijdige ervaring voor midrange smartphones.

Veelgestelde vragen

Welke smartphonefabrikanten zullen als eerste de Snapdragon 7 Gen 3-soc gebruiken?

Honor en vivo zijn de eerste smartphonefabrikanten die de Snapdragon 7 Gen 3-soc in hun toestellen gaan gebruiken.

Wat is het voordeel van de Snapdragon 7 Gen 3 ten opzichte van zijn voorganger?

De Snapdragon 7 Gen 3 biedt aanzienlijke verbeteringen, waaronder een stijging van 15 procent in cpu-prestaties en een verbeterde gpu-prestatie van 50 procent ten opzichte van de Snapdragon 7 Gen 1.

Wat is de maximale downloadsnelheid van de Snapdragon 7 Gen 3 via 5G?

De Snapdragon 7 Gen 3 heeft een X63 5G-modem met een maximale downloadsnelheid van 5Gb/s via 5G, wat een verbetering is ten opzichte van de vorige generatie.

Zal de wifisnelheid van de Snapdragon 7 Gen 3 veranderen?

Nee, de Snapdragon 7 Gen 3 behoudt dezelfde Wi-Fi 6E-ondersteuning, waardoor een snelle wifisnelheid van 2,9 Gb/s mogelijk blijft.

Hoeveel sneller is de neural processing unit (Hexagon) in de Snapdragon 7 Gen 3 ten opzichte van de vorige generatie?

De neural processing unit (Hexagon) in de Snapdragon 7 Gen 3 is 60 procent sneller per watt in vergelijking met de Gen 1. Dit resulteert in een efficiëntere AI-verwerking.