PS5 Slim: Koppelen van een Disc Drive – Nieuwe Inzichten en Veelgestelde Vragen

PS5 Slim: Koppelen van een Disc Drive – Nieuwe Inzichten en Veelgestelde Vragen

Uncategorized

Na recente onthullingen is er nu meer duidelijkheid gekomen over het koppelen van een (losse) disc drive aan een nieuwe PS5 Slim. Voorheen waren er vragen gerezen vanwege de vereiste online connectie om de disc drive te kunnen installeren.

Nu blijkt dat deze online connectie nodig is voor een eenvoudige “online handshake”. Tijdens deze handshake wordt de disc drive geregistreerd en indien nodig een update geïnstalleerd. Verder gaat deze verbinding niet.

Hoewel de disc drive aan de console wordt gekoppeld, is deze koppeling niet permanent. Als je de disc drive weer wilt verwijderen en aan een andere PS5 Slim wilt aansluiten, is dat geen enkel probleem. De vorige koppeling wordt automatisch overschreven door de nieuwe. Dit betekent dat je de disc drive gemakkelijk tussen verschillende consoles kunt wisselen.

Bovendien is het goed om te weten dat de disc drive, eenmaal geïnstalleerd, ook offline kan worden gebruikt. Wanneer je dus even geen internet hebt, kun je nog steeds genieten van je favoriete games.

Hoewel er geen reden tot paniek is, zijn er nog steeds mensen die zich afvragen wat er gebeurt als de servers van Sony offline gaan. In dat geval zal de PS5 Slim nog steeds werken en kun je de disc drive gebruiken. De online connectie is alleen nodig voor de initiële registratie en eventuele updates.

Veelgestelde vragen:

1. Kan ik een disc drive van de PS5 Slim naar een andere console overzetten?
Ja, de disc drive kan gemakkelijk tussen verschillende PS5 Slim-consoles worden verwisseld. De nieuwe aansluiting overschrijft automatisch de vorige.

2. Kan ik de disc drive offline gebruiken na installatie?
Ja, nadat de disc drive is geïnstalleerd, kan deze ook offline worden gebruikt. Je hebt geen constante internetverbinding nodig om games vanaf schijf te spelen.

3. Wat gebeurt er als de servers van Sony offline gaan?
Als de servers van Sony offline zijn, kun je nog steeds gebruikmaken van de disc drive en je games spelen. De online connectie is alleen nodig voor de initiële registratie en eventuele updates.

Bron: Eigen onderzoek.