Prestaties van het Chinese ruimtestation openen deuren voor geavanceerde ruimtetechnologie

Uncategorized

Nieuwe ruimtetechnologieën en menselijke overleving in de ruimte worden geplaveid door experimenten met het Chinese ruimtestation. Veel technische experimenten worden nu uitgevoerd door het Space Basic Experiment Cabinet op de Mengtian-ruimtelaboratoriummodule in China. De kennis die met deze tests is opgedaan, zal helpen aanvullende experimentele opties te bevorderen en de menselijke overleving in de ruimte te vergroten.


De microbiële resistentievoorziening is ondergebracht in een van de lades die aan de kast is bevestigd. Effectief beheer van microben in een baan om de aarde is essentieel voor elk langdurig verblijf in de ruimte. Dit komt omdat ze een sterk corrosief effect kunnen hebben op de materialen in modules met beperkte ruimte. Het microbiële resistentie-experiment probeert PCR-testen, quarantaine en daaropvolgende desinfectie uit te voeren na actieve controle van de microbiële groei in microzwaartekracht. Aspergillus niger is de eerste microbe die wordt bestudeerd. Dit is een vorm van meeldauw die de koper- en aluminiumlegering kan beschadigen. De doos zal dienen als een cruciaal platform voor biologische veiligheid voor technologische identificatie en wetenschappelijk onderzoek in het ruimtestation.


In de kast zit ook een test voor het kweken van algen om te zien hoe goed de waterplant zuurstof kan produceren en hoe deze lokaal gekookt kan worden. Microalgen zijn een belangrijke bron van zuurstof op aarde. Men denkt dat ze extreem goed bestand zijn tegen kosmische straling en ook geen zwaartekracht hebben. Toekomstige menselijke nederzettingen op de lange termijn en uitgebreide ruimtereizen kunnen mogelijk worden gemaakt dankzij de resultaten van dit kabinetsexperiment. Er zullen zowel vloeibare als vaste kweekalgen worden gekweekt. De door vloeistof ondersteunde algen worden vervolgens in een “microgolfoven” gebakken.


Het experimentele rek herbergt nu de pilootmotor voor de Stirling thermo-elektrische convertor, die twee zuigers in een cilinder gebruikt die met een hoge frequentie bewegen om warmte-naar-elektriciteit om te zetten. Hiermee kan thermische energie worden omgezet in elektriciteit met een redelijk hoog rendement en vermogensdichtheid. Chinese ingenieurs proberen de levensvatbaarheid en stabiliteit in een baan om de aarde te bevestigen, door informatie te verstrekken voor het creëren van geavanceerde ruimtekrachttechnologie die kan worden toegepast op aankomend deep-space-onderzoek.


Materiaalwetenschappers kunnen misschien leren hoe ze het vloeibare metaal in de ruimte kunnen gebruiken door een extra experiment in de kast. Er zal worden bepaald hoe goed het vloeibare metaal presteert in elektromagnetische aandrijving, afdichting, snel smelten en opblaasbescherming. Hieruit kunnen innovatieve en disruptieve technologieën voortkomen. De gelegeerde metalen, zoals die op basis van gallium en bismut, hebben meerdere gewenste eigenschappen. Het omvat een goede geleidbaarheid, hoge kooktemperaturen en sterke warmteoverdrachtsmogelijkheden.


Het vijfde en laatste experiment zal de risico’s beoordelen van steenslag dat wordt gegenereerd door een systeem dat berust op wrijving tussen elektrische borstels en sleepringen. Het doel van de test is om beelden van hun daadwerkelijke bewegingen vast te leggen als bouwsteen. Dit is bedoeld voor een verbeterde gadget die de werking van ruimtevaartuigen voor een langere periode kan garanderen.


In het Space Basic Experiment Cabinet aan boord van het Chinese ruimtestation worden deze experimenten uitgevoerd met als doel de menselijke overleving te verbeteren en ruimtetechnologie te ontwikkelen. Toekomstige aanwezigheid in de ruimte op de lange termijn en verdere experimentele mogelijkheden kunnen door de bevindingen worden ondersteund.