Potentieel ontsluiten: GPT-4 stelt AI in staat om te leren en te excelleren in Minecraft

Potentieel ontsluiten: GPT-4 stelt AI in staat om te leren en te excelleren in Minecraft

Uncategorized

De technologie achter ChatGPT, beter bekend als GPT-4, heeft bewezen capaciteiten te hebben die verder gaan dan conversatie. Linxi “Jim” Fan, een AI-onderzoeker bij Nvidia, onderzocht samen met zijn team de mogelijkheden van het inzetten van GPT-4, het krachtige taalmodel achter ChatGPT, binnen de populaire videogame Minecraft.

Om dit te bewerkstelligen, heeft de Nvidia team, geleid door Anima Anandkumar, directeur machine learning bij Nvidia en professor bij Caltech, ontwikkelde een Minecraft-bot genaamd Voyager. Gebruikmakend van de mogelijkheden van GPT-4, pakt Voyager uitdagingen in het spel aan door doelstellingen te genereren die de verkenning begeleiden en code genereert om zijn spelvaardigheden in de loop van de tijd te verbeteren.

Hoewel Voyager de game niet op een mensachtige manier speelt, kan hij de status van de game direct observeren via een API. Als Voyager bijvoorbeeld een hengel in zijn inventaris en een nabijgelegen rivier ziet, maakt hij gebruik van GPT-4 om het doel van vissen te suggereren om ervaring op te doen. Vervolgens gebruikt het GPT-4 om de benodigde code voor het personage te genereren om dit doel te bereiken.

Het meest opmerkelijke aspect van het project ligt in de code die wordt gegenereerd door GPT-4, die gedrag toevoegt aan Voyager. Als de initiële code niet vlekkeloos werkt, verfijnt Voyager deze met behulp van foutmeldingen, feedback van de game en een beschrijving van de code die wordt geleverd door GPT-4.

Naarmate de tijd verstrijkt, verzamelt Voyager een bibliotheek met code, waardoor het steeds complexere structuren kan creëren en meer aspecten van het spel kan verkennen. Een door de onderzoekers gemaakte grafiek toont de mogelijkheden van Voyager in vergelijking met andere Minecraft-agenten. Voyager verwerft meer dan drie keer zoveel items, verkent meer dan twee keer de afstand en bouwt tools 15 keer sneller dan andere AI-agenten. Fan suggereert dat het opnemen van visuele informatie uit de game de aanpak in de toekomst verder zou kunnen verbeteren.

Terwijl chatbots zoals ChatGPT de wereld hebben verbaasd met hun welsprekendheid en ogenschijnlijk enorme kennis, demonstreert Voyager het enorme potentieel van taalmodellen om praktische taken op computers uit te voeren. Door op deze manier taalmodellen te gebruiken, kunnen mogelijk tal van routinematige kantoortaken worden geautomatiseerd, wat een aanzienlijke economische impact kan hebben.

Het proces dat door Voyager wordt gebruikt, in combinatie met GPT-4, om door de fijne kneepjes van Minecraft te navigeren, kan mogelijk worden aangepast om een ​​software-assistent te ontwikkelen die taken automatiseert via de besturingssystemen van pc’s of telefoons. OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, heeft al “plug-ins” geïntroduceerd waarmee de bot kan communiceren met online services zoals Instacart, een app voor het bezorgen van boodschappen. Microsoft, de eigenaar van Minecraft, traint ook AI-programma’s om het spel te spelen, en ze hebben onlangs Windows 11 Copilot onthuld, een besturingssysteemfunctie die gebruikmaakt van machine learning en API’s voor taakautomatisering. Het is een verstandige aanpak om dit soort technologie binnen Minecraft te onderzoeken, waar foutieve code minimale schade aanricht.

Het is vermeldenswaard dat videogames lang hebben gediend als proeftuin voor AI-algoritmen. AlphaGo, het programma dat in 2016 het complexe spel Go beheerste, verbeterde zijn vaardigheden door eenvoudige Atari-videogames te spelen. AlphaGo maakte gebruik van Reinforcement Learning, een techniek die algoritmen traint door positieve en negatieve feedback te geven, meestal in de vorm van een score in het spel.

Het toepassen van deze methode om een ​​agent te begeleiden in een spel met een open einde zoals Minecraft, zonder vooraf gedefinieerde scores of doelstellingen, vormt echter een grotere uitdaging. Minecraft dient daarom als een uitstekende speeltuin voor het ontwikkelen en verfijnen van AI-technologie, zelfs als we debatteren of we ons zorgen moeten maken over het beheersen van de existentiële dreiging van AI.

Bericht navigatie