Poco introduceert betaalbare smartphone Poco C65 met groot scherm

Poco introduceert betaalbare smartphone Poco C65 met groot scherm

Uncategorized

Poco heeft zojuist de Poco C65 officieel aangekondigd voor de Nederlandse markt. Deze nieuwe smartphone van het merk staat bekend om zijn betaalbaarheid en beschikt over een groot 6,74 inch-scherm. Benieuwd naar wat deze telefoon te bieden heeft? Lees dan verder.

De Poco C65 is gericht op “Gen Z-klanten”, oftewel jongeren die op zoek zijn naar een betaalbare smartphone-ervaring. Het toestel draait op een simpele MediaTek Helio G85-chip, wat betekent dat het niet geschikt is voor zware games. De telefoon heeft een indrukwekkende accucapaciteit van 5000 mAh, waardoor zelfs intensieve gebruikers de hele dag door kunnen zonder op te laden.

Een opvallend aspect van de Poco C65 is het grote 6,74 inch-lcd-scherm met een resolutie van 1600 bij 720 pixels. Hoewel de resolutie misschien niet erg hoog is, zorgt de verversingssnelheid van 90Hz ervoor dat de beelden soepel worden weergegeven. De maximale helderheid van 600 nits zorgt ervoor dat het scherm ook in binnenshuis goed zichtbaar is, maar in direct zonlicht kan het wat moeilijker zijn om berichten te lezen.

Op de achterkant van de Poco C65 vinden we een 50 megapixel-hoofdcamera en een 2 megapixel-macrocamera. Voor selfies is er een 8 megapixel-camera aan de voorkant. Bovendien is er een koptelefoonaansluiting aanwezig en fungeert de aan-uitknop tevens als vingerafdrukscanner.

De Poco C65 draait op Android 13 met de MIUI 14-skin van Poco zelf. Helaas is er geen informatie bekend over de duur van software-updates.

Deze nieuwe smartphone van Poco is vanaf 20 november verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, blauw en paars. Afhankelijk van de variant, met 6GB RAM en 128GB opslagruimte of 8GB RAM en 256GB opslagruimte, ligt de adviesprijs tussen de 149,90 euro en 169,90 euro. Tijdens de introductieperiode krijg je bovendien 20 euro korting op de reguliere prijs.

Veelgestelde vragen

Wat is de maximale helderheid van het scherm van de Poco C65?
De maximale helderheid van het scherm bedraagt 600 nits. Dit zorgt ervoor dat het scherm goed zichtbaar is, zelfs bij binnenshuis gebruik.

Welke camera’s heeft de Poco C65?
Op de achterkant van de Poco C65 bevindt zich een 50 megapixel-hoofdcamera en een 2 megapixel-macrocamera. Voor selfies is er een 8 megapixel-camera aan de voorkant.

Welke kleuren zijn beschikbaar voor de Poco C65?
De Poco C65 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw en paars.

Wat is de adviesprijs van de Poco C65?
Afhankelijk van de variant, met 6GB RAM en 128GB opslagruimte of 8GB RAM en 256GB opslagruimte, ligt de adviesprijs tussen de 149,90 euro en 169,90 euro.