PNY onthult PCIe 5.0-NVMe-ssd CS3150 met geïntegreerde fans

PNY onthult PCIe 5.0-NVMe-ssd CS3150 met geïntegreerde fans

Uncategorized

PNY heeft de nieuwste toevoeging aan zijn opslagportfolio aangekondigd – de PCIe 5.0-NVMe-ssd CS3150. Deze nieuwe M.2-ssd biedt indrukwekkende sequentiële lees- en schrijfsnelheden, terwijl het zorgt voor effectieve hitteafvoer en consistent hoge prestaties.

De PNY CS3150 is uitgerust met een heatsink die twee geïntegreerde fans bevat. Volgens de fabrikant zijn deze fans essentieel om de hitteafvoer te maximaliseren en throttling te voorkomen. Het interessante detail is dat PNY beweert dat ze ‘ultrastille’ fans hebben gebruikt, waardoor de geluidsproductie tot een minimum wordt beperkt.

De CS3150 komt in twee verschillende opslagcapaciteiten op de markt. Naast het 2TB-model is er ook een 1TB-versie beschikbaar. Beide varianten bieden indrukwekkende sequentiële lees- en schrijfsnelheden, waarbij het 2TB-model maximaal 12GB/s leessnelheid en 11GB/s schrijfsnelheid bereikt.

PNY benadrukt ook dat de CS3150 profiteert van Microsoft’s DirectStorage-api, een technologie die laadtijden in games aanzienlijk kan verkorten. Hoewel de techniek nog niet op grote schaal wordt gebruikt, hebben enkele populaire games, zoals Forspoken en Ratchet & Clank: Rift Apart, er al gebruik van gemaakt.

De ssd zal beschikbaar zijn in drie verschillende varianten met verschillende heatsink-ontwerpen. Er is een variant met een zwarte heatsink, een witte variant en een zwarte variant met rgb-verlichting. Het rgb-model van de 1TB-variant zal iets duurder zijn dan de standaarduitvoering, met een prijs van 190 dollar, terwijl de reguliere versie 180 dollar zal kosten. De prijzen voor de 2TB-varianten zijn nog niet bekendgemaakt.

PNY verwacht dat de CS3150-ssd’s ergens in december beschikbaar zullen zijn. Houd de website van PNY in de gaten voor meer informatie en exacte releasedetails.

FAQ

Wat zijn de sequentiële lees- en schrijfsnelheden van de PNY CS3150-ssd?

De 2TB-versie heeft sequentiële leessnelheden tot maximaal 12GB/s en schrijfsnelheden tot 11GB/s. De 1TB-versie heeft sequentiële leessnelheden van 11,5GB/s en schrijfsnelheden van 8,5GB/s.

Welke games maken al gebruik van de DirectStorage-api?

Enkele games die al gebruikmaken van de DirectStorage-api zijn Forspoken en Ratchet & Clank: Rift Apart.

Wanneer zullen de PNY CS3150-ssd’s beschikbaar zijn?

PNY verwacht dat de CS3150-ssd’s ergens in december beschikbaar zullen zijn, maar heeft nog geen exacte releasedatum bekendgemaakt. Houd de website van PNY in de gaten voor meer informatie.