Signify brengt nieuwe firmware uit voor de Philips Hue Contact Sensor met ondersteuning voor Apple HomeKit

Signify brengt nieuwe firmware uit voor de Philips Hue Contact Sensor met ondersteuning voor Apple HomeKit

Uncategorized

Signify, het bedrijf achter Philips Hue, heeft onlangs nieuwe firmware uitgebracht voor de Philips Hue Contact Sensor. De firmware, met versienummer 1961076030, voegt ondersteuning toe voor Apple HomeKit. Voorheen waren de binnensensoren alleen te bedienen via de Philips Hue-app.

Met de nieuwe firmware kunnen gebruikers de Contactsensor nu ook gebruiken in combinatie met andere Apple HomeKit-apparaten die zijn aangesloten op de Philips Hue Bridge. Bovendien kunnen de statussen ‘open’ en ‘gesloten’ worden gebruikt in automatiseringsscenario’s. Dit biedt meer flexibiliteit en mogelijkheden voor het creëren van een slimme en geautomatiseerde verlichtingservaring.

De Philips Hue Secure Contact Sensor is een handig apparaat dat kan worden bevestigd op ramen, deuren, kasten en andere oppervlakken. Het apparaat geeft gebruikers meldingen wanneer de contactsensor wordt geopend of gesloten. Met de nieuwe firmware-update is het nu ook mogelijk om op afstand een alarm te activeren dat de lichten laat knipperen, een sirene laat loeien en andere acties uitvoert.

Daarnaast biedt de firmware-update ook de mogelijkheid om de camera-instellingen aan te passen. In combinatie met de Philips Hue Secure camera’s kunnen de sensoren worden gekoppeld aan de verlichting, zodat deze automatisch wordt ingeschakeld wanneer de sensor een wijziging in de status detecteert. Bijvoorbeeld, de verlichting in de badkamer kan automatisch worden ingeschakeld wanneer iemand de ruimte betreedt.

De Philips Hue Secure Contact Sensor is verkrijgbaar voor €40 per stuk, of €70 voor een set van twee. De sensoren zijn verkrijgbaar in zowel zwart als wit, en er zijn verschillende accessoires beschikbaar om de functionaliteit verder uit te breiden.

FAQ:

1. Waar kan ik de nieuwe firmware voor de Philips Hue Contact Sensor installeren?
– De nieuwe firmware kan worden geïnstalleerd via de Philips Hue-app.

2. Wat zijn de toegevoegde functies met de firmware-update?
– De firmware-update voegt ondersteuning toe voor Apple HomeKit en maakt het mogelijk om de Contactsensor te gebruiken in combinatie met andere HomeKit-apparaten.

3. Wat zijn de kosten van de Philips Hue Secure Contact Sensor?
– De Philips Hue Secure Contact Sensor kost €40 per stuk of €70 voor een set van twee.