Otter.ai maakt de weg vrij voor slimmere vergaderingen met AI-assistent voor notities, afbeeldingen en samenvattingen

Uncategorized

Otter.ai heeft een gloednieuwe service genaamd OtterPilot geïntroduceerd die vergaderingen volledig wil automatiseren. Een door AI aangedreven vergaderassistent van de nieuwe dienst kan deelnemen aan virtuele vergaderingen. Ze kunnen dan de verantwoordelijkheid overnemen om aantekeningen te maken terwijl ze worden besproken. Andere dingen die de AI-assistent kan doen, is screenshots maken en daarna de belangrijkste punten samenvatten. OtterPilot neemt effectief de rol aan van een leergierige medewerker die de vergadering bijwoont en alleen maar naar de discussie luistert terwijl hij automatisch aantekeningen maakt. Hierdoor kunnen deelnemers zich concentreren op de vergadering zelf. De functie van OtterPilot is bedoeld om de productiviteit en efficiëntie van vergaderingen te verhogen. Dit komt omdat het gebruik van AI om arbeidsintensieve notities te verwerken ervoor kan zorgen dat het meer dan 30 keer sneller gaat.


Otter.ai is een bekende AI-transcriptietool voor vergaderingen die in 2016 werd uitgebracht. Het belangrijkste aanbod is een geautomatiseerde AI-compatibele transcriptieservice waarvoor geen moeizame aantekeningen nodig zijn. Met het real-time notitieprogramma kunnen gebruikers kijken terwijl het gebeurt en het transcript daarna wijzigen. Voor een aanstaande vergadering kan Otter worden gekoppeld aan een Microsoft- of Google-agenda. De service neemt dan onmiddellijk deel aan de vergadering en begint met het maken van aantekeningen. Tijdens de vergadering kunnen deelnemers de live notities bekijken terwijl ze worden gemaakt. Ze kunnen ook opmerkingen maken, belangrijke ideeën benadrukken en taken toewijzen.


De integratie van OtterPilot maakt het veel eenvoudiger om de notities te doorzoeken en te begrijpen wat er is besproken. Dit komt door de visuals die tijdens de vergadering worden gebruikt, zoals dia’s en afbeeldingen, die automatisch op de juiste plaatsen in de notities worden verwerkt. Door naar de chat te luisteren en de daadwerkelijke foto’s te scannen, kan de AI bepalen welke beelden bijzonder en cruciaal zijn voor het debat. OtterPilot maakt door AI gegenereerde samenvattingen van belangrijke vergaderonderwerpen nadat de vergadering voorbij is en e-mailt deze naar de aanwezigen. Dit maakt het voor iedereen eenvoudiger om informatie te onthouden en te delen.


Na de aankondiging van het bedrijf dat het meer dan 1 miljard vergaderingen had opgenomen, werd OtterPilot vrijgegeven. Otter.ai heeft verschillende toegangsniveaus beschikbaar. Er is een gratis abonnement met 30 minuten gesprekstijd en 300 minuten per maand. Pro en Business, de betaalde niveaus, geven respectievelijk 1.200 en 6.000 maandelijkse minuten en kosten $ 17 en $ 30 per gebruiker per maand. Elke chat duurt respectievelijk 90 minuten en vier uur. Toegang tot AI-transcriptie, samenvatting en beeldopname is beschikbaar op alle niveaus.


Sam Liang, mede-oprichter en CEO van Otter.ai merkte op dat het Autopilot-systeem in Tesla-voertuigen en het vermogen van AI om taken in het dagelijks leven uit te voeren zijn inspiratiebronnen waren. De OtterPilot, beweerde hij, “belooft het maken van aantekeningen te elimineren, tijd te besparen en de vergaderefficiëntie te verhogen voor de volgende miljard vergaderingen van onze gebruikers” nadat “we getuige zijn geweest van de aanzienlijke winst in de AI-mogelijkheden van Otter.” De introductie van OtterPilot illustreert hoe krachtig AI kan zijn bij het stroomlijnen en automatiseren van gecompliceerde activiteiten, en het zou een doorbraak kunnen betekenen voor bedrijven die de productiviteit en efficiëntie willen verhogen.