Orion’s eerste Artemis-missie mogelijk gemaakt door Global Team

Orion’s eerste Artemis-missie mogelijk gemaakt door Global Team

Uncategorized

NASA’s Orion-ruimtevaartuig voltooide onlangs een 25,5-daagse onbemande vluchttest genaamd Artemis I. Deze missie maakte de weg vrij voor toekomstige bemande vluchten naar de maan en daarbuiten. Orion maakte tijdens de vlucht een record van 268.563 mijl van de aarde. Ook vloog het twee keer langs de maan en passeerde het op een afstand van slechts 80 mijl van het oppervlak. Een wereldwijd team van duizenden mensen uit 50 Amerikaanse staten en 10 Europese landen hielp de missie tot een succes te maken.


Het missie-operatieteam kreeg de kans om te begrijpen hoe de systemen op elkaar inwerkten. Dit werd bereikt door de technische mogelijkheden van het ruimtevaartuig te testen, waarbij gebieden werden onthuld die aanvullende analyse vereisten. De European Space Agency (ESA) en zijn grote aannemer Airbus hebben de Orion-servicemodule in Bremen, Duitsland, samengesteld. Deze module zal het ruimteschip voorzien van stroom, voortstuwing, temperatuurregeling, lucht en water tijdens komende vluchten. Componenten van Amerikaanse en Europese bedrijven werden gebruikt om deze module te bouwen.


Hoewel er geen astronauten aan boord waren, werd de Orion-bemanningsmodule, die de astronauten van Artemis II een verblijfplaats zal geven, ook getest tijdens Artemis I. AMRO Fabricating Corp., een onderaannemer gevestigd in Californië, vervaardigde de structurele componenten van de vier vensters van de bemanningsmodule. De vluchtprocessors van Orion en andere cruciale avionica in het ruimtevaartuig zijn gemaakt door Honeywell Aerospace in Phoenix.


Een van de meest cruciale doelen van de missie was om te laten zien dat het hitteschild bestand was tegen extreme hitte en hoge snelheden. Deze omstandigheden deden zich voor toen ze vanaf de maan terugkeerden naar de atmosfeer van de aarde. Orion keerde terug naar de aarde met een snelheid van ongeveer 25.000 mph en een temperatuur van bijna 5.000 graden Fahrenheit, terwijl hij werd beschermd door een hitteschild.


Het ruimtevaartuig Artemis I Orion werd na de missie naar de Multi Payload Processing Facility in het Kennedy Space Center in Florida gebracht om te worden ontmanteld. Toekomstige Artemis-missies voor Orion worden nog steeds ontwikkeld door teams van NASA, buitenlandse partners, aannemers en leveranciers.


De voltooiing van de missie gaf energie aan degenen die aan het maken en testen van het programma werkten. Het stelde hen gerust dat wat ze creëren meer is dan alleen een missie die moet worden volbracht; het is een echte missie, een werkend programma waar ze trots op kunnen zijn. Het oppervlak van de maan is de doelbestemming voor de eerste vrouw en eerste persoon van kleur door NASA’s Artemis-missie. Dit opent de deur voor een aanhoudende aanwezigheid van de maan en fungeert als een tussenstop voor astronauten die naar Mars reizen.


De internationale teaminspanning die duizenden mensen uit de hele VS en Europa bijeenbracht, maakte de Artemis I-missie van Orion tot een succes. De missie bewees de technologische bekwaamheid van het ruimtevaartuig. Bovendien gaf het aan op welke gebieden aanvullend onderzoek nodig was, waardoor er kansen ontstonden om te leren en te verbeteren.