Nintendo presenteert opvolger Nintendo Switch aan ontwikkelaars

Nintendo presenteert opvolger Nintendo Switch aan ontwikkelaars

Uncategorized

Nintendo heeft onlangs achter gesloten deuren aan game-ontwikkelaars de opvolger van de Nintendo Switch gepresenteerd. De nieuwe spelcomputer wordt naar verwachting pas in de loop van volgend jaar op de markt gebracht.

Tijdens besloten sessies op de Gamescom-beurs in Keulen heeft Nintendo technische demo’s van de nieuwe Switch 2 gegeven. Tot nu toe heeft Nintendo zelf nog geen officiële aankondiging gedaan over de opvolger van de Switch. Volgens geruchten zal de release in de tweede helft van 2024 plaatsvinden. Net als zijn voorganger kan de Switch 2 zowel als handheld console als aan een televisie gekoppeld gebruikt worden.

De technische demo’s toonden onder andere een ‘opgevoerde’ versie van Zelda: Breath of the Wild, bedoeld om de verbeterde specificaties van de Switch 2 te demonstreren. Het betreft echter slechts een technische demo en betekent niet dat Nintendo van plan is om de populaire lanceringstitel uit 2017 opnieuw uit te brengen in een verbeterde versie.

Tijdens de demo’s heeft Nintendo ook The Matrix Awakens laten zien op de ontwikkelkit van de Switch 2. Deze demoversie was oorspronkelijk ontworpen om de mogelijkheden van de Unreal Engine 5 op de PlayStation 5 en Xbox Series X te demonstreren, maar Nintendo heeft het ook werkend gekregen op een vroege versie van hun aankomende handheld. Volgens berichten gebruikte de demo op de Switch 2 ray-tracing en de upscalingtechniek DLSS van Nvidia.

Eerder deze maand bleek al dat enkele belangrijke gamebedrijven inmiddels in het bezit zijn van de eerste ontwikkelkits voor de Switch 2. Ook Eurogamer denkt dat een release in de tweede helft van volgend jaar waarschijnlijk is. Nintendo heeft zelf nog geen commentaar gegeven.

Naast de aankondiging van de Switch 2 heeft Nintendo in juni ook een aantal grote nieuwe games voor de huidige Switch aangekondigd, waaronder Super Mario Bros. Wonder, een remake van Super Mario RPG en een nieuwe WarioWare-game. In 2024 kunnen we ook een port van Luigi’s Mansion 2 en een nieuwe Princess Peach-game verwachten. De releasedatum van het langverwachte Metroid Prime 4 is nog niet bekend.

Er wordt gespeculeerd dat de Switch 2 mogelijk wordt uitgerust met een lcd-scherm om de prijs laag te houden en om te voorkomen dat er na de lancering tekorten ontstaan. Dit is opmerkelijk, gezien het feit dat Nintendo in 2021 een verbeterd Switch-model met een oled-scherm heeft uitgebracht. Het is nog niet bekend of de Switch 2 ook compatibel zal zijn met bestaande Switch-games.