OpenAI lanceert ChatGPT Plus als premiumaanbieding

Uncategorized

OpenAI, de beste AI-onderzoeksfaciliteit, heeft zojuist een premiumversie van ChatGPT uitgebracht, een van de meest populaire chatbots. ChatGPT Plus heeft tot doel gebruikers een nog betere ervaring te bieden. Dit gebeurt door consumenten prioriteitstoegang te geven tot nieuwe functies en upgrades, snellere reactietijden en beschikbaarheid van ChatGPT tijdens drukke periodes. Het doel van ChatGPT Plus is om OpenAI te helpen geld te verdienen met de virale sensatie die ChatGPT is geworden.


De prijsstructuur voor ChatGPT Plus-lidmaatschappen maakt het eenvoudiger om brede toegang tot gratis inhoud te behouden, terwijl de basisversie van ChatGPT gratis toegankelijk blijft. Bovendien overweegt OpenAI momenteel alternatieven voor goedkopere abonnementen, commerciële abonnementen en datapakketten.


Als onderzoekspreview introduceerde OpenAI ChatGPT om de voor- en nadelen van het systeem beter te begrijpen. Bovendien was het bedoeld om input van gebruikers te krijgen over hoe de nadelen kunnen worden overwonnen. Miljoenen mensen hebben sindsdien opmerkingen gemaakt en OpenAI heeft verschillende belangrijke wijzigingen aangebracht. ChatGPT heeft zichzelf gevestigd als het public relations-succes van OpenAI. Dat blijkt uit het indrukwekkende gebruikersbestand van meer dan een miljoen gebruikers begin december. Sam Altman, mede-oprichter en CEO van OpenAI, zei dat de operationele kosten van ChatGPT “oogverblindend” zijn. Dit terwijl het onderhouden van de dienst geld kost.


Begin januari, toen ChatGPT Plus werd geïntroduceerd, gaf OpenAI een voorproefje door te zeggen dat het begon na te denken over het genereren van inkomsten met ChatGPT. Het heeft een rapport uitgebracht waarin de functies en mogelijke prijzen van een ChatGPT Professional-abonnement worden uitgelegd.


Het nieuwe ChatGPT Plus-abonnement, dat snellere responstijden en prioriteitstoegang tot de service biedt, kost $ 20 per maand. Verwacht wordt dat de premium-service OpenAI zal helpen meer geld te verdienen. Dit door de gratis basisversie van ChatGPT beschikbaar te houden voor consumenten.
Om meer geld te verdienen met ChatGPT, onderzoekt OpenAI ook de mogelijkheid om andere betaalde diensten aan te bieden. Om zijn AI-technologie toegankelijker te maken voor meer mensen en tegelijkertijd het voortdurende succes van zijn bedrijf te verzekeren, onderzoekt het bedrijf verschillende prijsmodellen. Dit is via meer goedkope abonnementen, datapakketten en bedrijfsplannen.


De premium-service van OpenAI, ChatGPT Plus, biedt gebruikers een verbeterde ervaring door hen prioriteitstoegang te geven tot nieuwe functies, snellere responstijden en toegang tot de chatbot tijdens drukke tijden. De premium-editie van ChatGPT zal OpenAI naar verwachting helpen om extra geld te genereren om het voortdurende succes van het bedrijf te verzekeren, terwijl de toegang tot de basisversie gratis blijft.