Onderzoek naar de functie van de Amerikaanse ruimtemacht in de wereld van vandaag

Uncategorized

De Space Force werd in december 2019 opgericht als de nieuwe tak van de strijdkrachten van de Verenigde Staten (VS). Het werd opgericht met als primaire taak het beveiligen en onderhouden van kritieke infrastructuur. Dit omvat communicatie, navigatie, weersvoorspellingen en inlichtingensatellieten, die steeds belangrijker waren geworden.


De Space Force, die het motto ‘Semper supra’ of ‘Altijd boven’ draagt, en de Delta als symbool, heeft verschillende belangrijke functies. Ze omvatten het uitvoeren van internationale ruimtevaartoperaties, het verbeteren van operaties van gezamenlijke en coalitietroepen en het bieden van militaire keuzes aan besluitvormers om nationale doelen te bereiken.


De Amerikaanse luchtmacht richtte in 1954 een sectie op om de ballistische raketten van het land te beheren, toen de Amerikaanse ruimtemacht voor het eerst werd opgericht. Na verloop van tijd verhoogden de VS het aantal satellieten dat het in een baan om de aarde stuurde voor communicatie en systemen voor vroegtijdige waarschuwing voor raketten. Vervolgens is deze divisie gewijzigd en samengevoegd met andere bureaus. Het eerste operationele ruimtecommando van de strijdkrachten van de Verenigde Staten, Air Force Space Command, werd in 1982 opgericht door de luchtmacht. Air Force Space Command groeide voortdurend vanaf de jaren tachtig. Dit is te danken aan de inspanningen van het ministerie van Defensie om zijn ruimtevaartoperaties te stroomlijnen.


Zoals hierboven vermeld, onderging het Air Force Space Command in het jaar 2019 een transformatie en werd het de United States Space Force (USSF). Vergelijkbaar met hoe het United States Marine Corps een tak is van het United States Department of Navy, evolueerde het naar een aparte dienst onder het US Department of Air Force. Ten tijde van de oprichting had de Space Force 16.000 militaire en civiele medewerkers. Het werd daardoor de kleinste tak van het Amerikaanse leger. Vanaf januari 2023 meldt de Air Force Times dat de dienst 4.286 manschappen en 4.314 officieren heeft.


Guardians is de titel die wordt gegeven aan het personeel van de Space Force. Tijdens een ceremonie in 2020 ter herdenking van het eerste jubileum van de dienst werd deze naam onthuld. Tijdens een ceremonie in september 2021 maakten de formele uniformen van de dienst hun debuut. Het toonde een tuniek met dubbele rij knopen en zes knopen die beelden opriep van de outfits uit het sciencefictionprogramma ‘Battlestar Galactica’.


Space Force is verdeeld in drie primaire groepen om zijn missie uit te voeren: veldcommando’s, delta’s en squadrons. De drie veldcommandanten van de dienst zijn het Space Operations Command, het Space Systems Command en het Space Training and Readiness Command. Brede missiedoelstellingen worden beheerd door veldcommando’s.


Om Amerikaanse militaire activiteiten te ondersteunen, is Space Operations Command verantwoordelijk voor het leveren van gevechtsklare ruimtecapaciteiten, cyberoperaties en inlichtingen. Ondertussen valt de ontwikkeling en aanschaf van opkomende ruimtevaarttechnologieën en -capaciteiten voor de dienst onder de verantwoordelijkheid van Space Systems Command. Opleiding en training van Space Force-personeel zijn de verantwoordelijkheden van Space Training and Readiness Command “om te strijden tegen een betwiste, aangetaste en operationeel beperkte omgeving terwijl ze winnen. Dit wordt voornamelijk bereikt door de geplande groei, training en training van ruimteprofessionals; de creatie van doctrine, tactieken, technieken en procedures voor ruimteoorlogvoering; en het testen en evalueren van USSF-capaciteiten.”