Nieuwe generatie Nvidia RTX 50-videokaarten ondersteunt DisplayPort 2.1

Nieuwe generatie Nvidia RTX 50-videokaarten ondersteunt DisplayPort 2.1

Uncategorized

Volgens een betrouwbare bron zullen de nieuwe generatie Nvidia RTX 50-videokaarten ondersteuning bieden voor DisplayPort 2.1. Deze informatie werd bekendgemaakt door een bekende leaker in de Nvidia-community. Daarnaast is het ook opmerkelijk dat deze videokaarten geproduceerd zullen worden op een geavanceerd 3nm-procedé van TSMC.

Hoewel er nog geen gedetailleerde informatie beschikbaar is over het specifieke procedé dat gebruikt zal worden, bevestigde de leaker wel dat DisplayPort 2.1 ondersteund zal worden. Dit betekent dat gebruikers kunnen genieten van verbeterde videoprestaties en hogere resoluties.

Er waren eerder geruchten dat de RTX 50-kaarten gebruik zouden maken van GDDR7-geheugen, vergelijkbaar met de aankomende AMD Radeon RX 8000-gpu’s. Dit geheugen zou een indrukwekkende geheugenbandbreedte van 36Gbit/s per pin bieden, resulterend in een totale bandbreedte van 1,15TB/s bij een 256bit-geheugenbus.

Volgens bronnen wil Nvidia de nieuwe RTX 50-serie volgend jaar introduceren, maar een exacte releasedatum is nog niet bekend. Het is ook nog onduidelijk of Nvidia dezelfde releaseschema’s zal hanteren als bij eerdere GPU-generaties. Mogelijk krijgen we meer informatie tijdens de CES-presentatie van Nvidia in januari, die misschien gericht is op de release van de RTX 40 Super-videokaarten.

Al met al kunnen gamers en grafische professionals uitkijken naar de nieuwe generatie Nvidia RTX 50-videokaarten met ondersteuning voor DisplayPort 2.1. Deze kaarten zullen naar verwachting baanbrekende prestaties leveren en de lat nog hoger leggen voor de concurrentie.

FAQ

Wat is DisplayPort 2.1?

DisplayPort 2.1 is een videostandaard die hogere bandbreedte en verbeterde prestaties biedt ten opzichte van eerdere versies. Het ondersteunt hogere resoluties, vernieuwingsfrequenties en kleurdieptes, waardoor een optimale beeldkwaliteit wordt bereikt bij het gebruik van compatibele apparaten en kabels.

Wat betekent 3nm-procedé?

Het 3nm-procedé verwijst naar het fabricageproces van halfgeleiders, waarbij de afstand tussen individuele transistors op een chip wordt verkleind tot 3 nanometer. Een kleiner procedé biedt efficiëntere prestaties met een lager energieverbruik en kan resulteren in krachtigere en energiezuinigere chips.

Wanneer wordt de nieuwe generatie Nvidia RTX 50-serie verwacht?

Hoewel er nog geen exacte releasedatum is aangekondigd, wordt verwacht dat Nvidia de nieuwe generatie Nvidia RTX 50-serie volgend jaar zal introduceren. Meer informatie zal mogelijk worden onthuld tijdens de CES-presentatie van Nvidia in januari.