Nvidia kondigt mogelijk nieuwe GeForce RTX 40 Super-videokaarten aan tijdens CES 2023

Nvidia kondigt mogelijk nieuwe GeForce RTX 40 Super-videokaarten aan tijdens CES 2023

Uncategorized

Nvidia heeft bevestigd dat het een speciale presentatie zal houden tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Volgens recente geruchten zal het bedrijf mogelijk nieuwe GeForce RTX 40 Super-videokaarten introduceren tijdens deze presentatie op 8 januari.

De presentatie van Nvidia zal via een livestream worden uitgezonden op 8 januari om 17.00 uur Nederlandse tijd. Hoewel het bedrijf nog geen concrete details heeft vrijgegeven over de producten die tijdens de presentatie zullen worden gepresenteerd, suggereren eerdere geruchten dat Nvidia van plan is om nieuwe desktopvideokaarten in de RTX 40-serie uit te brengen.

Volgens onlangs gelekte specificaties zou de GeForce RTX 40 Super-serie verschillende modellen omvatten, zoals de RTX 4090, RTX 4080 Super en RTX 4070 Ti Super. Vergeleken met hun huidige tegenhangers zouden deze videokaarten naar verluidt onder andere meer CUDA-cores bevatten. Dit kan resulteren in verbeterde prestaties en betere grafische weergave.

Hoewel Nvidia de komst van de RTX 40 Super-gpu’s nog niet officieel heeft bevestigd, verklaarde een betrouwbare leaker eerder al dat de kaarten tijdens de CES zullen worden aangekondigd. Het is echter nog niet duidelijk wanneer de videokaarten daadwerkelijk op de markt zullen worden gebracht.

Met de mogelijke introductie van de GeForce RTX 40 Super-serie lijkt Nvidia zich te richten op het verder verbeteren van de grafische prestaties van zijn videokaarten. Dit kan opwindende perspectieven bieden voor gamers en professionals die op zoek zijn naar geavanceerde beeldkwaliteit en snelle rendermogelijkheden.

FAQ:

Wat is de CES?
De Consumer Electronics Show (CES) is een jaarlijkse beurs waar technologiebedrijven hun nieuwste producten en innovaties presenteren.

Wat zijn videokaarten?
Videokaarten, ook wel grafische kaarten genoemd, zijn hardwarecomponenten die verantwoordelijk zijn voor het genereren van beelden en grafische weergave op computerschermen.

Wat zijn CUDA-cores?
CUDA-cores zijn rekenkernen op een Nvidia-videokaart die specifiek zijn ontworpen voor het uitvoeren van berekeningen voor grafische doeleinden.

Bron afbeelding: VideoCardz