Nintendo heeft mogelijk een oplossing gevonden voor Joy-Con driftproblemen

Nintendo heeft mogelijk een oplossing gevonden voor Joy-Con driftproblemen

Uncategorized

De Joy-Con-controllers voor de Nintendo Switch hebben te maken met een veelvoorkomend probleem: drift. Dit houdt in dat de console denkt dat je de joystick van de controller beweegt, ook al doe je dat niet. Dit kan erg vervelend zijn tijdens het spelen, omdat je personage of camera constant in een bepaalde richting beweegt.

Nintendo lijkt nu mogelijk een oplossing voor dit probleem te hebben gevonden. Op 7 september heeft het bedrijf een nieuw patent verkregen van het US Patent Office. In het patent wordt een nieuw mechanisme voorgesteld dat wellicht driftproblemen permanent kan verhelpen.

Het nieuwe mechanisme maakt gebruik van magnetorheologische vloeistof, een vloeistof die van fase verandert onder invloed van magnetische velden. Hierdoor ontstaat er een magnetisch veld wanneer je de analoge stick van de Joy-Con beweegt. Hierdoor wordt de vloeistof steviger en voel je weerstand wanneer je de joystick beweegt.

Naast het verhelpen van driftproblemen, kan dit magnetische mechanisme mogelijk ook worden gebruikt voor haptische feedback, vergelijkbaar met de DualSense-controllers van de PlayStation 5.

Het is nog niet bekend wanneer Nintendo dit nieuwe mechanisme gaat implementeren. Het lijkt er echter niet op dat er nieuwe Joy-Cons zullen uitkomen voor de release van de nieuwe Nintendo Switch. Waarschijnlijk zullen de nieuwe Joy-Cons worden gebundeld met de opvolger van de huidige Nintendo-console. De exacte releasedatum van deze waarschijnlijk krachtigere Switch is momenteel nog niet bekend.

Als je last hebt van driftproblemen met je Nintendo Switch-controllers, hoef je ze niet weg te gooien. Sinds april biedt Nintendo namelijk levenslange garantie op de Joy-Cons. Op de website van Nintendo kun je een aanvraag indienen voor nieuwe controllers.