Geruchten suggereren dat de opvolger van de Nintendo Switch geavanceerde graphics zal hebben

Geruchten suggereren dat de opvolger van de Nintendo Switch geavanceerde graphics zal hebben

Uncategorized

Volgens bronnen heeft de opvolger van de Nintendo Switch gebruik gemaakt van Nvidia’s DLSS-upscalingtechnologie en heeft het mogelijk “geavanceerde raytracingeffecten”. Deze bronnen beweren dat de graphics van de nieuwe console “vergelijkbaar” zullen zijn met die van de huidige consoles van Sony en Microsoft. Het gamebedrijf Nintendo zou de opvolger van de Switch achter gesloten deuren hebben getoond aan ontwikkelaars tijdens de gamescom.

Volgens rapporten heeft Nintendo een opgevoerde versie van The Legend of Zelda: Breath of the Wild gedemonstreerd tijdens deze privépresentatie. De game zou een hogere framerate en betere resolutie hebben gehad. Naast deze demo beweert VGC dat Nintendo ook de Unreal Engine 5-techdemo The Matrix Awakens heeft laten zien, die eerder al uitgebracht werd voor de PS5 en Xbox Series S en X. Voor deze demo zou zowel gebruik zijn gemaakt van Nvidia’s DLSS-upscalingtechnologie als van “geavanceerde raytracing”. Hoewel de graphics van de demo “vergelijkbaar” zouden zijn met die van de huidige consoles, betekent dit niet per se dat de nieuwe Nintendo-console net zo krachtig zal zijn als de consoles van Sony en Microsoft.

Eerdere geruchten suggereren dat de opvolger van de Switch ook een hybride console zal zijn met een lcd-scherm. Volgens deze geruchten wordt verwacht dat het nieuwe systeem in de tweede helft van 2024 wordt uitgebracht. Eurogamer meldt echter dat Nintendo het systeem liever eerder zou willen uitbrengen, indien mogelijk. Hoewel dit informatie is gebaseerd op geruchten en bronnen, kan het interessant zijn om te speculeren over de nieuwe mogelijkheden die de opvolger van de Switch met zich mee zou kunnen brengen.