De Nintendo Switch 2: Beperkte 4K-mogelijkheden zonder deep learning accelerator (DLA)

De Nintendo Switch 2: Beperkte 4K-mogelijkheden zonder deep learning accelerator (DLA)

Uncategorized

Volgens bronnen hebben experts vastgesteld dat de opvolger van de Nintendo Switch moeite kan hebben met het weergeven van 4K-beelden. Deze speciale console, ook wel de Switch 2 genoemd, zou naar verluidt niet beschikken over een deep learning accelerator (DLA) in de Nvidia T239-chip, wat grote gevolgen kan hebben voor de DLSS upscaling mogelijkheden.

DLSS, oftewel Deep Learning Super Sampling, is een technologie die gebruikt wordt om de visuele kwaliteit van games te verbeteren door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie. Met DLA kan DLSS vrijwel geen extra CPU-kracht verbruiken, maar zonder deze accelerator zou de Switch 2 beperkt zijn tot een maximale resolutie van 1080p. In sommige gevallen zou 1440p mogelijk zijn, afhankelijk van de game.

Hoewel deze inschattingen zijn gebaseerd op vergelijkbare hardware en nog niet bevestigd zijn, zijn de verwachtingen wel bijgesteld. De Switch 2 zou mogelijk minder krachtig zijn dan eerder gedacht en wordt vergeleken met de Xbox Series S.

Een van de grote geruchten rondom de Nintendo Switch 2 is DLSS. Deze techniek werd voor het eerst genoemd in combinatie met de Tegra 239-chip van Nvidia. Digital Foundry deelde eerder deze maand een diepgaande video waarin de mogelijkheden van de Switch 2 werden besproken.

Hoewel er nog veel onbekend is over de Nintendo Switch 2, belooft het een interessante console te worden voor gaming-liefhebbers wereldwijd. We kunnen niet wachten om te zien welke nieuwe features en mogelijkheden deze opvolger met zich meebrengt.

FAQ

Wat is een deep learning accelerator (DLA)?

Een deep learning accelerator (DLA) is een hardware-component, in dit geval de Nvidia T239-chip, die specifiek ontworpen is om deep learning taken efficiënter uit te voeren. Het helpt bij het verwerken van kunstmatige intelligentie algoritmes, zoals Deep Learning Super Sampling (DLSS).

Wat is DLSS?

DLSS, wat staat voor Deep Learning Super Sampling, is een technologie die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om de visuele kwaliteit van games te verbeteren. Het maakt gebruik van upscaling om lage resolutie beelden om te zetten naar hogere resoluties, wat resulteert in scherpere en gedetailleerdere graphics.

Welke vergelijkingen worden er gemaakt tussen de Nintendo Switch 2 en de Xbox Series S?

Op basis van geruchten wordt gesuggereerd dat de Nintendo Switch 2 qua prestaties vergelijkbaar zou kunnen zijn met de Xbox Series S. Dit betekent dat de Switch 2 mogelijk niet dezelfde kracht heeft als de high-end consoles in de huidige generatie, maar nog steeds in staat is om geweldige gaming-ervaringen te bieden.