Nintendo’s nieuw patent wijst op oplossing voor Joy-Con probleem bij Switch 2

Nintendo’s nieuw patent wijst op oplossing voor Joy-Con probleem bij Switch 2

Uncategorized

Er is veel gezegd en geschreven over het aanhoudende probleem van Joy-Con drift, waarbij zelfs nieuwe Joy-Cons na verloop van tijd onbruikbaar worden. Hoewel Nintendo deze Joy-Cons momenteel gratis repareert, doet een nieuw patent vermoeden dat ze dit probleem volledig willen oplossen bij de Switch 2.

Een joystick maakt doorgaans gebruik van een potentiometer, maar deze slijten snel bij intensief gebruik, waardoor er onjuiste waarden aan de controller worden doorgegeven. Dit resulteert in Joy-Con drift, waarbij het lijkt alsof je controller een eigen leven leidt.

Tegenwoordig maken premium controllers al gebruik van “Hall Effect” joysticks. Deze technologie werkt op basis van een magnetisch veld, waardoor de interne onderdelen van de joystick elkaar nooit raken. Hierdoor is er geen sprake van slijtage en zou Joy-Con drift niet mogen optreden.

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Nintendo deze nieuwe oplossing zal implementeren in de huidige Joy-Cons. Daarom wordt er vermoed dat we pas bij de opvolger van de Switch de nieuwe joysticks zullen zien. Er komen steeds meer details naar voren over de Switch 2, waarvan Nintendo naar verluidt een demonstratie heeft gegeven op de Gamescom.