Nintendo boekt recordverkopen dankzij Super Mario Bros. Movie en The Legend of Zelda

Nintendo boekt recordverkopen dankzij Super Mario Bros. Movie en The Legend of Zelda

Uncategorized

Nintendo viert succes met aanzienlijke stijging van de verkopen in de afgelopen kwartalen. Het Japanse gamebedrijf rapporteert dat de verkoopcijfers sinds de release van de Nintendo Switch in 2017 niet eerder zo hoog waren. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke winststijging voor het huidige boekjaar, waarbij Nintendo nu een verwachte winst van 500 miljard yen (3,1 miljard euro) heeft vastgesteld, in plaats van de oorspronkelijke inschatting van 450 miljard yen.

De onlangs uitgebrachte Super Mario Bros. Movie heeft een aanzienlijke invloed gehad op de verkoop van Nintendo-spellen. De populariteit van de film resulteerde in een stijging van de vraag naar Mario Kart 8 Deluxe, dat al zes jaar op de markt is en in het afgelopen kwartaal maar liefst 3,2 miljoen keer werd verkocht. Dit is nog steeds de bestverkochte titel voor de Nintendo Switch, met in totaal 57 miljoen verkochte exemplaren sinds de lancering in 2017.

Ook The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, de nieuwste game in de Zelda-franchise, heeft enorme verkoopsuccessen behaald. Sinds de release in mei van dit jaar zijn er al 19,5 miljoen exemplaren verkocht. Het vorige deel in de serie, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, verschenen op de Switch, behaalde in totaal 31 miljoen verkochte exemplaren.

Tijdens het lopende boekjaar, dat loopt tot maart 2024, heeft Nintendo tot nu toe al 6,8 miljoen Switch-consoles verkocht en verwacht het bedrijf dit jaar nog eens 15 miljoen consoles te verkopen. Wereldwijd zijn er al 132,5 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch verkocht, waarmee het de Nintendo Wii (101 miljoen) en de Game Boy (118,7 miljoen) overtreft in populariteit.

Hoewel er geruchten gaan over een mogelijke opvolger van de Nintendo Switch die volgend jaar zou worden uitgebracht, heeft Nintendo nog geen officiële aankondigingen gedaan.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Welke game heeft de meeste exemplaren verkocht voor de Nintendo Switch?

Mario Kart 8 Deluxe is momenteel de bestverkochte titel voor de Nintendo Switch, met in totaal 57 miljoen verkochte exemplaren sinds de lancering in 2017.

2. Hoeveel exemplaren zijn er van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom verkocht?

Sinds de release in mei van dit jaar zijn er al 19,5 miljoen exemplaren van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom verkocht.

3. Verwacht Nintendo een winststijging voor het huidige boekjaar?

Ja, Nintendo heeft zijn winstverwachting voor het huidige boekjaar verhoogd tot 500 miljard yen (3,1 miljard euro).