De nieuwste generatie Roomba-robotstofzuiger kan nu ook dweilen en herkent vieze kamers

De nieuwste generatie Roomba-robotstofzuiger kan nu ook dweilen en herkent vieze kamers

Uncategorized

Vroege robotstofzuigers waren erg dom, maar tegenwoordig zijn ze veel slimmer geworden. De nieuwe iRobot j9 Plus belooft echter een nieuwe sprong voorwaarts te maken op het gebied van slimme robots. Deze robot heeft twee nieuwe functies genaamd Dirt Detective en SmartScrub.

Dirt Detective is een zelflerend systeem dat bijhoudt welke ruimtes en plekken in huis het meest vies zijn. Deze plekken worden als eerste schoongemaakt en worden vaker bezocht. Met de nieuwe SmartScrub-functie kan de robot ook dweilen. De robot klapt een dweiltje uit en rijdt heen en weer over een vieze plek, net als wanneer je zelf zou dweilen.

De SmartScrub-functie wordt alleen toegepast op plekken waar het volgens de Dirt Detective-functie nodig is. Via de app kun je ook zelf aangeven dat bepaalde plekken grondiger moeten worden schoongemaakt.

Als het water van de dweil op is, kan de robot zichzelf bijvullen via het oplaadstation. Het reservoir in het oplaadstation kan 30 dagen dweilen aan en heeft voldoende opslagruimte voor 60 dagen vuilopslag.

De iRobot-stofzuigers herkennen ook al dierenpoep en snoeren om te voorkomen dat ze deze verspreiden of kapot maken. De dweil van de robot klapt na gebruik automatisch in, zodat er geen water komt waar het niet hoort.

De iRobot Combo j9 Plus kost 1399 euro, terwijl de j9 Plus zonder dweil 999 euro kost. De nieuwe Dirt Detective-functie komt ook naar oudere modellen van iRobot.