Het nieuwe ontwerp van de Xbox Series X uitgelekt in documenten tijdens rechtszaak

Het nieuwe ontwerp van de Xbox Series X uitgelekt in documenten tijdens rechtszaak

Uncategorized

Uit interne stukken van Microsoft, die naar buiten zijn gekomen tijdens een rechtszaak met de marktwaakhond FTC, blijkt dat het vernieuwde ontwerp van de Xbox Series X volgend jaar op de markt zal komen. De spelcomputer zal beschikbaar zijn met maximaal 2TB opslag, wat twee keer zo veel is als het huidige maximum. Daarnaast zal de console worden uitgerust met snellere WiFi 6E en zal het stroomverbruik met 15 procent verminderd worden.

De vernieuwde Series X lijkt sterk op het huidige model, maar heeft een meer afgeronde vorm in plaats van de hoekige vorm van het huidige model. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het ontbreken van een disc-lade. Hiermee lijkt Microsoft steeds meer te focussen op spelcomputers die alleen digitale- of streaming games kunnen afspelen. De Xbox Series S wordt bijvoorbeeld al zonder discsleuf geleverd. Ook concurrent Sony biedt al twee varianten van de PS5 aan, één met en één zonder schrijflade. Het vernieuwde ontwerp van de PlayStation 5 Slim zal naar verwachting ook zonder discsleuf worden uitgebracht.

Daarnaast zijn in de gelekte documenten ook details te vinden over de vernieuwde controller, codenaam Sebille. Deze controller bevat gyroscopen, waardoor spelers de controller kunnen kantelen om bijvoorbeeld nauwkeuriger te richten of te sturen in racegames. De controller kan ook direct verbonden worden met de cloud, wat zorgt voor minder vertraging bij het spelen van streaming games. Verder is de controller voorzien van Bluetooth 5.2 voor lokale verbindingen, en is de precisie van haptische trillingen verbeterd. De sticks zijn modulair, zodat spelers een bovenkant naar keuze kunnen installeren. Ten slotte zal de controller verkrijgbaar zijn in twee kleuren, waarbij de onderste helft is voorzien van reliëf voor extra grip.

Volgens de gelekte documenten zal de richtprijs van de vernieuwde Xbox Series X hetzelfde blijven als het huidige model, namelijk $499 in de Verenigde Staten en €549 in Nederland.