iRobot kondigt de Roomba j9+ en Roomba Combo j9+ aan, twee robotstofzuigers met nieuwe functies

iRobot kondigt de Roomba j9+ en Roomba Combo j9+ aan, twee robotstofzuigers met nieuwe functies

Uncategorized

iRobot heeft de Roomba j9+ en Roomba Combo j9+ aangekondigd, twee robotstofzuigers waarbij de Combo-variant ook kan dweilen. De robots krijgen de Dirt Detective-functie, die viezere kamers kan herkennen en zo een volgende keer beter kan schoonmaken.

Met iRobot OS 7.0 krijgen de twee robotstofzuigers de Dirt Detective- en SmartScrub-functies. Dirt Detective geeft gebruikers inzicht in hoe schoon of vies een woning is door schoonmaakbeurten en eerdere vieze plekken bij te houden. De stofzuigers kunnen daardoor bij volgende schoonmaaksessies drukbezochte en vieze ruimtes grondiger schoonmaken dan minder gebruikte plekken.

De Combo-versie kan ook meer dweilen en extra boenen in ruimtes waar dit nodig is. Los van de Dirt Detective-functie kunnen gebruikers zelf met de SmartScrub-functie aangeven dat een bepaald deel van een woning grondiger schoongemaakt moet worden. De robot schrobt met de SmartScrub-functie ‘heen en weer met neerwaartse druk’ en kan twee keer zo hard boenen als met de normale schoonmaakstand.

De j9+-robotstofzuigers kunnen volgens iRobot twee keer zo krachtig zuigen als robotstofzuigers uit de i-serie en hebben beide een rond ontwerp. De Combo j9+ heeft net als eerdere iRobot-stofzuigers een dweilfunctie, waarbij de dweil boven op de robot kan worden geplaatst als deze niet hoeft te dweilen. Zo voorkomt de robot dat er natte vlekken op tapijten ontstaan. De Combo komt verder met een dock dat tot 60 dagen automatisch vuil kan legen en tot 30 dagen vloeistof kan bijvullen. Zo kan de robot langer zelfstandig schoonmaken zonder actie van de gebruiker.

Net als voorgaande iRobot-stofzuigers kunnen de j9+-stofzuigers snoeren, speelgoed, huisdieren en huisdierenpoep herkennen en ontwijken. De stofzuigers werken ook met een app en spraakassistenten van Apple, Google en Amazon. De Combo j9+ kost 1399 euro, de j9+ zonder dweilfunctie kost 999 euro. Samen met de j9+-robots brengt iRobot maandag een OS 7.0-update uit die ‘7 keer zo snel’ een nauwkeurige plattegrond van het huis moet kunnen maken.