Nieuwe ontdekkingen gedaan in het buitenste zonnestelsel door New Horizons Pluto Probe

Uncategorized

Onderzoekers zijn al lang gefascineerd door de complexiteit van de kern van de aarde en de mysteries die het verbergt. Recente studies geven aan dat de diepe kern van de planeet mogelijk ingewikkelder is dan aanvankelijk werd aangenomen. Bovendien kan het zelfs twee lagen hebben. Het was mogelijk om deze diepste binnenkern te lokaliseren met behulp van niet eerder onthulde seismische golven. Deze seismische golven gaan niet alleen door de kern, maar stuiteren ook heen en weer. Het stelt hen in staat om onderweg kritische details over de structuur te leren.


Wetenschappers konden het bestaan van de diepste binnenkern vaststellen met behulp van recente aardbevingen. De aardbevingen hadden een kracht van 6 of hoger als brandpunt. Ze waren in staat om zelfs de kleinste echo’s van de seismische golven te detecteren. Dit werd gedaan door gegevens van seismische stations over de hele wereld te combineren. 16 van de ongeveer 200 aardbevingen die werden bestudeerd, veroorzaakten seismische golven waarvan werd waargenomen dat ze herhaaldelijk weerkaatsten door de binnenste kern.


De binnenste kern van de planeet genereert het magnetische veld dat de aarde beschermt tegen geladen deeltjes die door de zon worden uitgezonden. Bovendien helpt het zijn inwoners te beschermen tegen schadelijke straling. Daarom zijn wetenschappers enorm geïnteresseerd om er meer over te weten te komen. Het begrijpen van de variaties in het magnetische veld is cruciaal voor het bestaan van leven op het oppervlak van de planeet.


De vaste binnenkern en de vloeibare buitenkern zijn de twee belangrijkste delen van de kern van de aarde. Terwijl ijzerrijke vloeistof door de buitenste kern beweegt, koelt een deel van het materiaal af en kristalliseert het, zinkt om een vast centrum te produceren. Als gevolg van deze interactie wordt het magnetische veld van de aarde gevormd. De kern van de aarde is een mysterie dat wetenschappers al lang hebben geprobeerd te ontrafelen om meer te weten te komen over de geschiedenis, samenstelling en toekomst van de aarde.


Verschillende factoren kunnen de snelheid beïnvloeden waarmee seismische golven door de aarde bewegen. Ze omvatten de soorten en structuren van de mineralen die er zijn, evenals de hoeveelheid vloeistof die onder het oppervlak aanwezig is. Dit onthult informatie over de interne samenstelling. In tegenstelling tot de polen van de planeet, bewegen seismische golven die door de diepste lagen van de aarde bewegen iets langzamer in de ene richting dan in andere, volgens onderzoek dat in 2002 is gepubliceerd. kristal structuur. Het onderzoeksteam stelde voor dat het verborgen hart een fossielachtig bewaard gebleven fragment van de vroege vorming van de kern zou kunnen zijn.


Sinds ze die ontdekking hebben gedaan, hebben onderzoekers seismische gegevens doorzocht om aanvullende regels van onafhankelijk bewijs te vinden die het idee van een binnenste kern ondersteunen. De resonerende seismische golven worden beschreven in een nieuw rapport gepubliceerd in Nature Communications. Ze zijn het sterkste bewijs tot nu toe dat dit verborgen hart bestaat.


De kern, die ongeveer 6.600 kilometer breed is, is cruciaal voor de atmosfeer en de geologie van de planeet. Het is duidelijk hoe cruciaal het magnetisch veld van de aarde is, omdat het al miljarden jaren leven op onze planeet in stand houdt. Zodra de draaiende dans die het opwekt uiteindelijk vertraagt en ophoudt, zal het magnetische veld van de planeet ook ophouden te functioneren. Dit maakt de aarde kwetsbaar voor schadelijke straling van de zon.