Mass Effect Fans Moeten Geduld Hebben voor Nieuwe Game

Mass Effect Fans Moeten Geduld Hebben voor Nieuwe Game

Uncategorized

Mass Effect-fans keken reikhalzend uit naar de afgelopen N7-Day op 7 november. Ze hoopten op een spannend nieuwtje over hun favoriete franchise. Helaas werden hun verwachtingen niet helemaal ingelost.

Bijna drie jaar geleden kondigde ontwikkelaar BioWare aan dat ze bezig waren met een nieuw deel van Mass Effect. Sindsdien is het echter behoorlijk stil gebleven. Af en toe werden er een paar afbeeldingen of vage teasers vrijgegeven, maar dat was het dan. Afgelopen week kregen de fans opnieuw een teaser voorgeschoteld.

De nieuwe trailer geeft niet veel weg. We zien een persoon in een jas met N7-logo’s en een helm die naar een schip loopt. Verder zien we ook een nachtclub met verschillende rassen, zoals Asari, Salarian, Geth en Angara. Dit suggereert dat het nieuwe spel zich mogelijk in de verre toekomst afspeelt, ver van de originele trilogie. BioWare heeft echter nog niets officieel bevestigd.

Daarnaast heeft men de bijbehorende blogpost nauwgezet geanalyseerd. Hierin waren een reeks enen en nullen verborgen, die vertaald kunnen worden naar het woord ‘Epsilon’. Dit is toevallig dezelfde werktitel die de allereerste Mass Effect-game bijna twintig jaar geleden had.

Het is duidelijk dat we nog geduld moeten hebben. Er zijn geen details, beelden of trailers vrijgegeven. Dit suggereert dat de ontwikkeling van het spel nog in een vroeg stadium is, vergelijkbaar met Dragon Age: Dreadwolf, een ander langverwacht spel van BioWare. Volgens insiders hoeven we Dragon Age pas in 2024 te verwachten, terwijl het spel al in 2018 is aangekondigd. Als we dezelfde logica volgen, kan het nog wel tot 2028 of 2029 duren voordat de volgende Mass Effect uitkomt. Dat duurt nog wel even.

Laten we dus geduldig afwachten. Het is misschien jammer dat de teaser niet veel onthulde, maar het is beter dat BioWare ons nog geen hype voorschotelt waar ze over een paar jaar niet aan kunnen voldoen. Ik zal in de tussentijd wel weer genieten van het verhaal van Shepard.


FAQ

Wat is Mass Effect?

Mass Effect is een sciencefiction-actierollenspel ontwikkeld door BioWare. Het verhaal speelt zich af in de 22e eeuw en volgt de avonturen van Commander Shepard terwijl hij/zij de Melkweg beschermt tegen buitenaardse dreigingen.

Wanneer is de volgende Mass Effect-game te verwachten?

Volgens insiders kunnen we de nieuwe Mass Effect-game niet voor 2028 of 2029 verwachten, gezien het vergelijkbare ontwikkelingstraject van Dragon Age: Dreadwolf.

Wat betekent de werktitel ‘Epsilon’?

De werktitel ‘Epsilon’ is eerder gebruikt in de allereerste Mass Effect-game bijna twintig jaar geleden. Het is nog niet bekend of dit ook de officiële titel zal zijn van de nieuwe Mass Effect-game.