Apple kondigt nieuwe Apple Watch Ultra 2 en Series 9 aan

Apple kondigt nieuwe Apple Watch Ultra 2 en Series 9 aan

Uncategorized

Apple heeft de nieuwe Apple Watch Ultra 2 en Series 9 aangekondigd. Beide modellen hebben een nieuwe chip, veel fellere schermen en een nieuwe manier van bedienen.

Het scherm van de Apple Watch Ultra 2 heeft een nieuwe maximale helderheid van 3000 nits, en is daarmee het felste scherm dat Apple ooit heeft geleverd. Zelfs in de volle zon moet het scherm zo goed leesbaar zijn. De nachtmodus van de Ultra 2 wordt automatisch geactiveerd als het donker wordt, en toont het scherm in rode tinten.

De nieuwe Apple Watches gebruiken allemaal de S9-chip. De S9-chip heeft 5.6 miljard transistors, 60 procent meer dan de S8, en de GPU is 40 procent sneller. Ook is er een nieuwe neurale engine voor twee keer snellere machine learning-functies. De accuduur blijft 18 uur.

Siri is nu sneller en privacyvriendelijker. Dicteren is nu 25 procent accurater dan bij de vorige Watch. En omdat Siri niet met een server hoeft te praten, kan de assistent straks ook gezondheidsvragen beantwoorden. De nieuwe Apple Watches hebben nu ook ultra wideband, zodat je je iPhone nauwkeurig kan zoeken.

Het scherm van de Series 9 is twee keer feller dan dat van de Series 8: 2000 nits. En in het donker kan het scherm helemaal omlaag tot 1 nits, zodat je in het donker niet verblind wordt.

De nieuwe Apple Watches kunnen nu ook worden bediend met één hand, door de duim en wijsvinger tegen elkaar te tikken. Dat is handig als je je andere hand niet vrij hebt. Door twee keer te tikken, komt de widget-galerij tevoorschijn, neem je een telefoongesprek op, stop je de wekker en nog veel meer.

Apple wil de Watch op een minder milieubelastende manier maken en verspreiden. Het bedrijf gebruikt dit jaar onder meer kleinere doosjes en gerecyclede materialen. De Series 9 is het eerste Apple-product dat CO2-neutraal is. Apple compenseert zelfs het verwachtte energieverbruik voor het opladen van nieuwe Apple Watches.

Bovendien gebruikt Apple vanaf vandaag geen leer meer in zijn accessoires. Het bedrijf heeft een nieuw materiaal ontwikkeld: FineWoven. Het is een soort imitatieleer dat gebruikt wordt voor de bandjes die voorheen in leer werden geleverd.

De Apple Watch Series 9 is er weer in de formaten 41mm en 45mm. In aluminium is het horloge er in de kleuren middernacht, sterrenlicht, zilver en rood, met dit jaar ook een roze exemplaar.

Het aluminium model begint bij 499 euro voor 41mm en 539 euro voor het 45mm-exemplaar. Uitvoeringen met 4G ingebouwd kosten 120 euro meer.

De roestvrijstalen versie van de Apple Watch is er alleen als 4G-uitvoering. De rvs-behuizing is er in zwart, goud en zilver. De 41mm Watch in rvs begint bij 849 euro, het 45mm-model bij 899 euro.

De Apple Watch Ultra 2 is er in Nederland vanaf 899 euro, 100 euro goedkoper dan de eerste versie.