Apple kondigt upgrade van AirPods Pro aan: goedkoper, stofbestendiger en opladen via usb-c

Apple kondigt upgrade van AirPods Pro aan: goedkoper, stofbestendiger en opladen via usb-c

Uncategorized

Apple heeft aangekondigd dat de AirPods Pro een upgrade zullen krijgen, nadat ze de nieuwe iPhone 15’s en de nieuwe Apple Watches hebben gepresenteerd. De oordoppen kunnen nu ook worden opgeladen via usb-c en zijn bovendien goedkoper en stofbestendiger.

De nieuwe AirPods Pro (2e generatie) maken de overstap naar usb-c, zoals verwacht. De MagSafe-oplaadcase heeft nu een usb-c-poort. Volgens Apple kan de AirPods Pro-case nu ‘direct worden opgeladen met je iPhone 15’ met behulp van een usb-c-kabel. Dit is de eerste keer dat alle nieuwe iPhones over usb-c-poorten beschikken.

Er is ook een kleine verbetering in de nieuwe AirPods Pro: ze zijn beter bestand tegen stof. Zowel de oordoppen als de case voldoen aan de IP54-norm voor stofbestendigheid.

Daarnaast bieden de AirPods Pro ondersteuning voor Lossless-audio in combinatie met de Apple Vision Pro, zodra deze mixed reality-bril volgend jaar in de VS wordt gelanceerd. Het is nog niet bekend wanneer de Vision Pro in Nederland beschikbaar zal zijn.

De AirPods Pro (2e generatie) zijn iets goedkoper geworden. De vorige versie kostte in Nederland 299 euro, maar de nieuwe usb-c-variant zal verkrijgbaar zijn vanaf 22 september voor 279 euro.

Ook de bedrade oortjes van Apple, de EarPods, zullen de overstap maken naar usb-c. De bedrade oordoppen met usb-c zullen 19 euro kosten, dezelfde prijs als de versie met een Lightning-aansluiting.