Netflix kiest tegenover concurrenten niet voor eigen app op Apple-bril Vision Pro

Netflix kiest tegenover concurrenten niet voor eigen app op Apple-bril Vision Pro

*EN Uncategorized

Netflix heeft aangekondigd dat het in tegenstelling tot andere grote streamingdiensten geen eigen app zal ontwikkelen voor de aankomende Apple-bril Vision Pro. Gebruikers van de bril zullen de films en series van Netflix moeten bekijken via de webbrowser. Dit betekent dat de populairste streamingdienst ter wereld niet beschikbaar zal zijn als app op de Vision Pro.

Deze beslissing betekent dat gebruikers van de Apple-bril geen Netflix-serie kunnen downloaden om offline te kijken, bijvoorbeeld tijdens een vliegreis. Een Netflix-woordvoerder verklaarde dat abonnees van de streamingdienst kunnen genieten van Netflix via de webbrowser op de Vision Pro.

Terwijl concurrenten zoals Apple TV+, Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video en ESPN wel beschikbaar zullen zijn op de Vision Pro, blijft Netflix afwachtend. Het feit dat Netflix zelfs niet bereid is om zijn bestaande iPad-app aan te passen voor de Vision Pro, terwijl andere apps wel klaargemaakt kunnen worden voor de headset, geeft aan dat de streamingdienst een terughoudende houding aanneemt.

De Vision Pro, die binnenkort beschikbaar zal zijn in de Verenigde Staten, zal nieuwe apps krijgen die speciaal zijn ontwikkeld voor het besturingssysteem van de headset, visionOS. Ook kunnen bestaande iPad-apps worden aangepast om de Vision Pro te ondersteunen.

Hoewel Netflix eerder wel een eigen app heeft gemaakt voor Quest VR-brillen van Meta, is deze app al jaren niet bijgewerkt. Het is nog onduidelijk wanneer de Vision Pro naar andere landen zal komen.

Kortom, terwijl andere streamingdiensten zich voorbereiden op de komst van de Apple-bril Vision Pro, lijkt Netflix geen haast te hebben om een eigen app te ontwikkelen of zijn bestaande app aan te passen. Dit werpt de vraag op of Netflix in de toekomst wellicht achterop zal raken op het gebied van VR-technologie en immersive entertainment.

Veelgestelde vragen over Netflix en de Apple-bril Vision Pro

Wat heeft Netflix aangekondigd over de Apple-bril Vision Pro?
Netflix heeft aangekondigd dat het geen eigen app zal ontwikkelen voor de aankomende Apple-bril Vision Pro. Gebruikers van de bril zullen de films en series van Netflix moeten bekijken via de webbrowser op de bril.

Wat betekent dit voor gebruikers van de Apple-bril?
Dit betekent dat gebruikers van de Apple-bril Vision Pro geen Netflix-serie kunnen downloaden om offline te kijken, bijvoorbeeld tijdens een vliegreis. Ze zullen Netflix moeten bekijken via de webbrowser op de bril.

Zal Netflix beschikbaar zijn als app op de Vision Pro?
Nee, Netflix zal niet beschikbaar zijn als app op de Vision Pro. Gebruikers moeten de webbrowser van de bril gebruiken om toegang te krijgen tot Netflix.

Welke andere streamingdiensten zullen wel beschikbaar zijn op de Vision Pro?
Andere streamingdiensten zoals Apple TV+, Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video en ESPN zullen wel beschikbaar zijn op de Vision Pro.

Waarom heeft Netflix ervoor gekozen om geen eigen app te ontwikkelen voor de Vision Pro?
Het is onduidelijk waarom Netflix geen eigen app wil ontwikkelen of zijn bestaande app wil aanpassen voor de Vision Pro. Deze beslissing suggereert dat Netflix een terughoudende houding heeft ten opzichte van de nieuwe headset.

Zal de Vision Pro naar andere landen komen?
Op dit moment is het nog onduidelijk wanneer de Vision Pro naar andere landen zal komen. De headset zal binnenkort beschikbaar zijn in de Verenigde Staten.

Wat betekent deze beslissing voor Netflix in termen van VR-technologie en immersive entertainment?
De beslissing van Netflix om geen eigen app te ontwikkelen voor de Vision Pro roept de vraag op of Netflix achterop zal raken op het gebied van VR-technologie en immersive entertainment. Andere streamingdiensten bereiden zich wel voor op de komst van de Apple-bril Vision Pro.

Belangrijke termen en jargon:
– Apple-bril Vision Pro: De aankomende augmented reality-bril van Apple.
– Streamingdiensten: Platformen waarop films, series en andere content gestreamd kan worden via internet.
– Webbrowser: Een softwaretoepassing waarmee gebruikers webpagina’s kunnen bekijken en interactie kunnen hebben met het internet.

Gerelateerde links:
Netflix