Netflix kondigt nieuwe games aan: van mobiel naar andere apparaten

Netflix kondigt nieuwe games aan: van mobiel naar andere apparaten

Uncategorized

Netflix heeft tijdens het online Geeked Week evenement tien spannende nieuwe games aangekondigd die binnenkort beschikbaar zullen zijn op de streamingdienst. Het interessante is dat sommige van deze games afkomstig zijn van de eigen studio’s van Netflix en zijn gebaseerd op populaire series die al te zien zijn op het platform. Daarnaast worden er ook indie games toegevoegd, die speciaal speelbaar zullen zijn op mobiele apparaten.

Drie van de aangekondigde games, namelijk Shadow and Bone: Enter the Fold, Oxenfree II: Lost Signals en Slayaway Camp 2: Netflix & Kill, zullen direct beschikbaar zijn voor Netflix-abonnees zonder extra kosten. De Shadow and Bone game is een meeslepend rollenspel met een verhaallijn die zich afspeelt tussen het eerste en tweede seizoen van de gelijknamige serie. Oxenfree II is aanvankelijk uitgebracht voor PC en consoles, maar zal nu ook een mobiele versie krijgen via Netflix. Deze game is ontwikkeld door Night School, een indie studio die onlangs is overgenomen door Netflix.

Daarnaast heeft Netflix ook zeven nieuwe games aangekondigd die volgend jaar op de mobiele app zullen verschijnen. Enkele hiervan zijn gebaseerd op de eigen IP’s van Netflix, zoals een Money Heist (La Casa de Papel) game die gelijktijdig zal worden uitgebracht met de nieuwe Money Heist: Berlin serie. Bovendien zal ook de co-op RPG game The Dragon Prince: Xadia beschikbaar zijn, gebaseerd op de geliefde Netflix-animatieserie The Dragon Prince. Tot slot is de heist game Chicken Run: Eggstraction aangekondigd, ontwikkeld door de makers van de gelijknamige films en speelt zich af na het einde van de tweede film die in december uitkomt.

Daarnaast heeft Netflix plannen aangekondigd om in de toekomst de games ook beschikbaar te maken op andere apparaten, zoals TV en PC. Momenteel kunnen de games alleen worden gespeeld via de mobiele app, maar Leanne Loombe, Vice President van Netflix Games, heeft bevestigd dat het bedrijf hard werkt aan cloudtechnologie om de games te streamen naar andere apparaten. Dit is vooral interessant omdat Netflix-abonnees naast mobiel ook actief zijn op televisies en computers. Er zijn echter op dit moment geen plannen om de games ook uit te brengen op consoles.


Veelgestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik de nieuwe games van Netflix spelen?

Voorlopig zijn de nieuwe games van Netflix alleen beschikbaar op de mobiele app van Netflix. Het bedrijf werkt echter aan cloudtechnologie om de games ook naar andere apparaten te kunnen streamen, zoals de TV en PC.

Wat zijn de kosten voor Netflix-abonnees?

Drie van de aangekondigde games, namelijk Shadow and Bone: Enter the Fold, Oxenfree II: Lost Signals en Slayaway Camp 2: Netflix & Kill, zullen beschikbaar zijn zonder extra kosten voor Netflix-abonnees.

Zijn de aangekondigde games gebaseerd op bestaande series?

Ja, enkele van de aangekondigde games zijn gebaseerd op populaire series die al te zien zijn op Netflix. Dit omvat onder andere Shadow and Bone en Money Heist (La Casa de Papel).

Komen de games ook uit op consoles?

Op dit moment zijn er geen plannen om de games ook op consoles uit te brengen. De games zullen in eerste instantie alleen speelbaar zijn op mobiele apparaten.