NetEase lanceert CodeWave, een low-code platform met gebruik van grote taalmodel

NetEase lanceert CodeWave, een low-code platform met gebruik van grote taalmodel

Uncategorized

NetEase, een van de grootste videogamebedrijven in China, heeft een low-code applicatieontwikkelingsplatform genaamd CodeWave gelanceerd. Dit platform wordt ondersteund door het gepatenteerde grote taalmodel (LLM) van NetEase en is ontworpen om zakelijke klanten te helpen bij het maken van eenvoudige software zonder uitgebreide programmeervaardigheden te vereisen. NetEase heeft aangekondigd dat gebruikers beschrijvingen kunnen geven van de gewenste app-functies en dat CodeWave automatisch de benodigde code genereert.

De Digital Sail-business van NetEase biedt een breed scala aan diensten, waaronder cloud computing, digitalisering van oplossingen en diverse andere diensten. CodeWave maakt deel uit van deze business en zal helpen bij het verbeteren van de bedrijfsintelligentie en het beheer van activa van NetEase. Met behulp van generatieve kunstmatige intelligentie (AI) is NetEase van plan de kracht van LLM’s te benutten om zijn bedrijfsintelligentie en asset management services te verbeteren.

Ding Lei, CEO van NetEase, benadrukte de waarde van AI en hoe het de manier waarop we werken heeft veranderd. Hij verklaarde: “De waarde van kunstmatige intelligentie staat op de voorgrond van productie in onze samenleving. We betreden een tijdperk van vermenigvuldigde productiviteit.” De lancering van CodeWave wordt verwacht een belangrijke rol te spelen in dit nieuwe tijdperk van productiviteit.

NetEase staat echter tegenover felle concurrentie van andere grote techbedrijven in China. Baidu, de grootste zoekmachine-operator in China, lanceerde onlangs zijn eigen AI-bot genaamd Ernie Bot, die concurreert met ChatGPT. Alibaba Group Holding heeft ook zijn Tongyi Qianwen-model geïntroduceerd, wat “op zoek naar de waarheid uit duizend vragen” betekent. Beide producten maken gebruik van grote taalmodellen om coherente essays, programmeercode en andere vormen van media te genereren.

Daarnaast heeft de cloudunit van Tencent Holdings onlangs zijn next-generation high-performance computing-cluster gelanceerd, dat rekenkracht biedt voor het trainen van LLM’s en zelfrijdende technologieën met hoge bandbreedte en lage latentie. ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, heeft ook zijn cloudgebaseerde machine learning-platform bijgewerkt om de training van LLM’s met extreem lage latentie te verbeteren.

Ondanks de felle concurrentie blijft NetEase een belangrijke speler in de techindustrie en de lancering van CodeWave toont zijn voortdurende inzet voor innovatie en voorop blijven lopen.