Google Nest Hub Max stopt met ondersteuning voor Google Meet en Zoom

Google Nest Hub Max stopt met ondersteuning voor Google Meet en Zoom

Uncategorized

Als je gewend bent om je Nest Hub Max te gebruiken voor je videomeetings, dan moet je daar zo snel mogelijk een andere oplossing voor vinden. Google heeft besloten om Hub Max de videodiensten Google Meet en Zoom niet langer te laten ondersteunen. Dat is opvallend om meerdere redenen.

Ten eerste omdat zowel Nest Hub Max als Google Meet tot Google zelf behoren. Maar ook omdat het de gadget juist als een van de belangrijkste selling points meegaf dat je ermee kon videobellen. Niet meer dus. Per 28 september is het over en uit met die videomeetings op je Nest Hub Max. Als je nu Google Meet op probeert te zetten op je smarthomehub, je een melding krijgt die leest: “Deelnemen aan meetings is op dit apparaat vanaf 28 september niet meer beschikbaar.”

Ook voor Zoom geldt dat er al een tijdje een waarschuwing rondzingt, namelijk dat ondersteuning voor Zoom op Google Nest Hub Max stopt op 30 september 2023. Het werkt ook echt niet meer en krijgt geen updates meer. Zoom installeren kan vanaf die datum ook niet meer. Het is erg jammer, want er zit wel een prima camera op van 6,5 megapixel die in 127 graden kan filmen en je automatisch in het frame zet. Als dat niet schreeuwt dat het gaat om een apparaat voor videomeetings, dan weten wij het ook niet meer.

Echter is de camera nu niet volledig onbruikbaar: je kunt hem nog inzetten om je te bekijken mocht je het via gebaren aansturen. Je kunt bijvoorbeeld media afspelen of juist pauzeren door je hand op te steken. Ook kun je de camera inzetten als een beveiligingscamera. Maar ja, het is uiteraard allemaal wel wat behelpen, althans: het is duidelijk dat een van de hoofdfuncties van het apparaat nu verdwijnt en dat is jammer, want er zijn genoeg andere gadgets die die andere rollen beter kunnen vervullen waarvoor Nest Hub Max nu dan voor kan worden gebruikt.