Snellere en Efficiëntere Updates voor Google Pixel-telefoons

Snellere en Efficiëntere Updates voor Google Pixel-telefoons

Uncategorized

Google heeft altijd veel belang gehecht aan naadloze updates voor hun Pixel-telefoons. Hoewel deze updates ‘naadloos’ worden genoemd, duurde het proces tamelijk lang. Maar dit gaat binnenkort veranderen. In de nieuwste update is te merken dat Google stappen onderneemt om het updaten sneller en efficiënter te maken.

Momenteel duurt het gemiddeld een half uur voordat een Pixel-telefoon is voorzien van een naadloze update. Het voordeel is dat je de telefoon tijdens dit proces gewoon kunt blijven gebruiken, zonder enige onderbreking. Je merkt eigenlijk niet eens dat de update plaatsvindt.

Andere fabrikanten van smartphones kiezen ervoor om updates sneller uit te voeren, maar dit betekent dat je tijdelijk je telefoon niet kunt gebruiken. Hoewel je bij Pixel-telefoons de updates nauwelijks opmerkt, zou het fijn zijn als ze sneller zouden verlopen. Google werkt eraan om dit te verbeteren.

Gerelateerde artikelen:

Android 14 QDPR2 Beta 1

De recente update naar Android 14 QDPR2 Beta 1 laat zien dat het updateproces aanzienlijk sneller verloopt. Het duurt nu slechts tien tot twintig minuten, wat een aanzienlijke verbetering is. Dit geldt voor alle Pixel-telefoons, ongeacht het type. Vooral het optimalisatieproces duurde altijd lang, maar nu niet meer. In plaats van twintig minuten duurt het slechts drie minuten.

Dit is een handige verbetering, omdat je hierdoor sneller toegang hebt tot nieuwe updates en je telefoon dus sneller van bepaalde problemen af is. Bovendien is je telefoon minder lang bezig met achtergrondprocessen, wat een positieve invloed kan hebben op de batterijduur. Natuurlijk kan het zijn dat je hier weinig van merkt, vooral als je regelmatig je telefoon oplaadt.

Welke manier van updaten heeft jouw voorkeur: op de achtergrond of liever snel en direct? Laat het ons weten in de reacties hieronder!