MSI lost blue screen of death probleem met LGA1700-moederborden op Windows 11 op

MSI lost blue screen of death probleem met LGA1700-moederborden op Windows 11 op

Uncategorized

MSI heeft een oplossing uitgebracht voor een blue screen of death probleem met zijn LGA1700-moederborden op Windows 11. Het probleem werd veroorzaakt door een firmware-instelling met betrekking tot Intel Hybrid Architecture. De oplossing wordt uitgebracht via biosupdates.

MSI heeft samen met Microsoft en Intel de oorzaak van het probleem onderzocht. Het probleem doet zich alleen voor met Intels dertiende generatie Core i9-processors en bepaalde versies van Windows 10 en 11. MSI brengt een nieuwe bios uit met een bijgewerkte microcode. Deze is al beschikbaar voor de eerste moederborden en komende week zullen er biosupdates beschikbaar zijn voor meer getroffen moederborden. Eind september zal de bijgewerkte bios beschikbaar zijn voor alle MSI-moederborden met Intel 600- of 700-chipset.

Gebruikers van bepaalde MSI LGA1700-moederborden ondervonden problemen met een blue screen of death en kregen de stopcode ‘Unsupported_Processor’. Dit gebeurde na het installeren van bepaalde optionele updates in combinatie met specifieke MSI-biosversies. MSI heeft bevestigd dat deze problemen optraden bij Windows 10 22H2-build 19045.3393 en ook in Windows 11-builds 2221.2215 en 22000.2360.

De bijgewerkte biosversies zijn te downloaden van de MSI-website. Gebruikers kunnen hun moederbordmodel opzoeken en de bijbehorende bios downloaden. MSI geeft geen specifieke versienummers, maar adviseert gebruikers om te zoeken naar biosreleases uit september met een beschrijving die het ‘Unsupported_Processor’-probleem noemt.