Microsoft brengt updates uit voor MS Paint met ondersteuning voor lagen en transparantie

Microsoft brengt updates uit voor MS Paint met ondersteuning voor lagen en transparantie

Uncategorized

Microsoft heeft aangekondigd dat er twee updates beschikbaar zijn voor Microsoft Paint in de Insiders-kanalen Canary en Dev. Gebruikers van de iconische app kunnen nu profiteren van ondersteuning voor lagen en transparantie.

Met de nieuwe updates kunnen creatieve geesten nu lagen toevoegen en verwijderen op hun digitale Paint-canvas. Dit voegt een nieuwe complexiteit toe aan de digitale kunstwerken die met de app kunnen worden gecreëerd. De nieuwe Layers-knop in de taakbalk maakt het mogelijk om elementen zoals tekst, vormen en objecten boven elkaar te plaatsen.

Door op de knop te klikken wordt er een paneel aan de zijkant van het canvas geopend. In dit paneel kan de gebruiker het effect van elke laag op het eindresultaat bekijken. Lagen kunnen ook verborgen, gedupliceerd of samengevoegd worden tot een nieuwe laag.

Daarnaast is het nu ook mogelijk om transparante PNG-bestanden te openen en op te slaan dankzij de ondersteuning voor transparantie. Wanneer er met slechts één laag wordt gewerkt, kunnen de rastervakjes worden gezien, die aangeven welk deel van de afbeelding transparant is.

Met deze nieuwe functies is Paint weer een stuk veelzijdiger geworden. Bovendien wordt er binnenkort ook een AI-beeldgenerator uitgerold, wat het creatieve proces nog verder zal ondersteunen.