Sledgehammer Games verrast met de ontwikkeling van Call of Duty: Modern Warfare 3

Sledgehammer Games verrast met de ontwikkeling van Call of Duty: Modern Warfare 3

Uncategorized

Sledgehammer Games, de bekende ontwikkelaar van de Call of Duty-franchise, stond voor een grote verrassing toen ze te horen kregen dat ze hun langverwachte spel Call of Duty Advanced Warfare 2 niet zouden maken. In plaats daarvan werd hen gevraagd om Call of Duty: Modern Warfare 3 te ontwikkelen, een taak die veel sneller moest worden voltooid dan gebruikelijk.

Volgens betrouwbare bronnen moest Sledgehammer Games de ontwikkeling van Modern Warfare 3 in slechts anderhalf jaar afronden, in plaats van de gebruikelijke drie jaar. Dit kwam door een uitstel van een andere Call of Duty-titel die gepland stond voor release in 2023.

Eerder waren er geruchten dat Modern Warfare 3 eigenlijk bedacht was als een uitbreiding op Modern Warfare 2, maar Activision besloot er uiteindelijk een volwaardige sequel van te maken. Het verhaal zou zich oorspronkelijk afspelen in Mexico, maar uiteindelijk werd het helemaal opnieuw opgezet met de toevoeging van de iconische slechterik Vladimir Makarov. Sledgehammer studiohoofd Aaron Halon liet op sociale media weten dat het spel vanaf het begin werd gezien als een premium game.

Dit nieuws kwam als een schok voor de voormalige en huidige medewerkers van Sledgehammer Games, aangezien ze aanvankelijk te horen kregen dat het om een uitbreiding ging. Pas later in het ontwikkelingsproces werd duidelijk dat het om een volledig nieuw spel ging. Als gevolg hiervan moest het team nachten en weekenden doorwerken om de game op tijd af te krijgen.

Deze situatie zorgde voor de nodige ontevredenheid binnen de studio. Sledgehammer Games voelde zich verraden, omdat ze eerder al een soortgelijke krappe ontwikkelingscyclus hadden doorgemaakt met Call of Duty: Vanguard, terwijl hen was beloofd dat dit niet opnieuw zou gebeuren.

Call of Duty: Modern Warfare 3 is vanaf vandaag verkrijgbaar voor PC, PS5 en Xbox Series X|S.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Waarom moest Sledgehammer Games Call of Duty: Modern Warfare 3 maken?

Sledgehammer Games werd verrast toen ze te horen kregen dat ze Call of Duty Advanced Warfare 2 niet zouden maken. In plaats daarvan kregen ze de opdracht om Call of Duty: Modern Warfare 3 te ontwikkelen, omdat een andere Call of Duty-titel was uitgesteld.

2. Hoe lang kreeg Sledgehammer Games de tijd om Modern Warfare 3 te ontwikkelen?

Normaal gesproken duurt de ontwikkelingscyclus voor een Call of Duty-spel drie jaar. Voor Modern Warfare 3 kreeg Sledgehammer Games echter slechts anderhalf jaar om het spel af te ronden.

3. Wat maakte Modern Warfare 3 anders dan eerdere delen?

Modern Warfare 3 werd gezien als de eerste “echte” sequel in de franchise, omdat spelers hun operators en skins konden meenemen uit Modern Warfare 2. Het spel bood een nieuwe verhaallijn, met onder andere de iconische slechterik Vladimir Makarov.

4. Hoe reageerde het team van Sledgehammer Games op deze verandering?

Het team van Sledgehammer Games moest hard werken om de strakke deadline te halen. Ze voelden zich verraden omdat ze eerder al een soortgelijke ontwikkelingscyclus hadden doorgemaakt met Call of Duty: Vanguard, terwijl hen was beloofd dat dit niet opnieuw zou gebeuren.