Microsoft’s update van Windows 11 met AI zorgt voor frustratie en bugs

Uncategorized

Volgens gefrustreerde gebruikers van Windows 11 kan Microsoft’s push om AI-technologie in al haar producten te integreren problemen veroorzaken met de basisfunctionaliteit. Een verplichte beveiligingsupdate die op 11 april is geïnstalleerd, veroorzaakt naar verluidt traagheid en bugs in fundamentele functies van de software. Mayank Parmar van Windows Latest meldde als eerste dat hij e-mails van gebruikers ontving en talloze Redditors hebben geklaagd over de problemen.

Gebruikers in de Windows 11-community op Reddit melden trage snelheden van solid-state drives, verdwijnende bureaubladpictogrammen, problemen met de taakbalk en Taakbeheer en foutmeldingen die verband houden met Windows Update. Hoewel het onduidelijk is of de nieuwe Bing-taakbalkintegratie direct verband houdt met deze problemen, zijn gebruikers ontevreden dat Microsoft zo’n buggy update heeft uitgebracht.

De implicatie is dat Microsoft zich mogelijk te veel richt op het lanceren van nieuwe functies, terwijl het verwaarloost om ervoor te zorgen dat het besturingssysteem goed functioneert. Ondanks dat talloze gebruikers wijzen op de bugs in de laatste update, heeft de release health dashboard geen bekende problemen bijgewerkt met betrekking tot de update van 11 april. Het laatste bekende probleem op het dashboard is van 28 maart.

Een vertegenwoordiger van Microsoft heeft aan Mashable laten weten dat het bedrijf “op de hoogte is en deze problemen onderzoekt”. Hopelijk betekent dit dat er binnenkort een oplossing wordt gevonden om de verschillende problemen die worden veroorzaakt door de update van 11 april aan te pakken.

Gebruikers worden voorlopig aangemoedigd om de update KB5025239 te verwijderen, wat ze kunnen doen door naar Windows Update te gaan in het Startmenu, te klikken op “updategeschiedenis weergeven”, de update te vinden en te selecteren “Verwijderen”. Hoewel dit een niet-officiële oplossing kan zijn, kan het de beste optie zijn voor degenen die problemen ondervinden met de nieuwste update van Windows 11.