Microsoft’s Bing neemt AI-advertenties op in vroege biedingen voor adverteerders

Uncategorized

Microsoft neemt een enorme stap om het leiderschap van Google op de markt voor zoekadvertenties uit te dagen. Dit is door advertenties met generatieve kunstmatige intelligentie (AI) toe te voegen aan de opnieuw ontworpen Bing-zoekmachine. De technologiegigant onderhandelt naar verluidt met reclamebedrijven over hoe het de AI-aangedreven zoekmachine verwacht te commercialiseren. Bovendien is het al begonnen met het testen van advertenties in zijn vroege Bing-chatbot. De toegankelijkheid van de Bing-chatbot is beperkt tot een beperkt aantal gebruikers.


De Bing-chatbot is een veelgevraagde tool voor marketeers. Dit komt omdat het kan reageren op open vragen of verzoeken. Bovendien maakt het gebruik van generatieve AI om unieke antwoorden in een menselijke stem te genereren. Microsoft is van plan om gesponsorde links toe te staan in antwoorden op zoekresultaten. Dit is een stap die mogelijk zowel het aantal mensen dat de zoekfunctie gebruikt als het aantal adverteerders zou kunnen vergroten.


Een voordeel van het integreren van advertenties in de Bing-chatbot is dat ze prominenter op de pagina kunnen verschijnen dan standaard zoekadvertenties. Dit is zodat advertenties niet lager op de pagina worden geduwd dan onder de chatbot door te worden vergroot om de zoekpagina bovenaan te vullen. Microsoft bereidt ook een ander chatbot-advertentietype voor dat gericht zal zijn op adverteerders in bepaalde sectoren. Hoteladvertenties kunnen bijvoorbeeld verschijnen wanneer een gebruiker de nieuwe Bing, die door AI wordt aangedreven, vraagt: “Wat zijn de beste hotels in Mexico?”


Microsoft heeft de kans om geld te verdienen door advertenties toe te voegen aan de Bing-chatbot. Tijdens een investeerders- en mediapresentatie gelooft het bedrijf dat elke procentuele winst in marktaandeel voor zoekadvertenties kan leiden tot een extra $ 2 miljard aan advertentie-inkomsten. Wat zou er gebeuren als chatbots pagina’s met zoekresultaten domineren zonder advertenties? Omnicom, een belangrijk reclamebureau, heeft een waarschuwing afgegeven. Omnicom heeft aangegeven dat de zoekadvertenties op korte termijn mogelijk voor minder inkomsten gaan zorgen.


Microsoft heeft geen tijdschema gegeven voor wanneer marketeers ondanks de vroege tests rechtstreeks advertenties in de chatbot zouden kunnen kopen. Volgens Michael Cohen, uitvoerend vice-president van Horizon Media die verantwoordelijk is voor performancemedia, lijkt het bedrijf vastbesloten om meteen te lanceren met geïntegreerde betaalde advertenties.


Microsoft heeft mogelijk een baanbrekende zet gedaan met de lancering van de nieuwe Bing. De wachtlijst voor toegang is lang en er staan veel mensen in de rij. Volgens Omnicom zal conversationele AI uiteindelijk de belangrijkste methode van online zoeken door consumenten worden. De voorspelling komt steeds dichter bij de realiteit met de toevoeging van generatieve AI-advertenties aan Bing.
De beslissing van Microsoft om AI-advertenties op te nemen in zijn Bing-zoekmachine kan gevolgen hebben voor de zoekadvertentie-industrie. Microsoft streeft ernaar het marktaandeel en de advertentie-inkomsten te vergroten. Dit is door gebruik te maken van generatieve AI-technologie en door betaalde links in antwoorden op zoekresultaten in te schakelen. Advertenties die in chatbots verschijnen, kunnen de standaardpraktijk worden voor zoekadvertenties naarmate conversatie-AI aan populariteit wint.